ALGARVE PARADISE: VILA JOYA AT SEA

Deze zomer reizen er weer heel veel landgenoten af naar de Portugese zon. Zoals je in andere travelblogs van mij kunt lezen, weet ik als Algarve deskundige altijd veel leuke gouwe oude maar ook de kakelverse adresjes. Nu heb ik begin dit jaar weer een pareltje aan de kust ontdekt. Vila Joya bestaat al enkele jaren, en staat bekend om zijn 2 Michelin sterren. Nu moet ik zelf niet aan 2- sterren voer denken tijdens mijn vakantie, maar ze hebben ook een wat laagdrempeliger restaurant, Vila Joya @sea. Je moet er even een afdaling voor maken, maar dan krijg je ook wat.

Je loopt via hun prachtige tuin, omringd met palmbomen, cipressen en sinaasappelbomen naar het strand. Met uitzicht op de Atlantische oceaan, ruige kliffen en verborgen baaien, zie je plotseling deze prachtige beachclub liggen.

Voordat je aan tafel gaat, schenken ze je -terwijl de zon langzaam onder gaat- de meest heerlijke cocktails. My favorite de Moskou Mule ( vodka & ginger beer). Er is helaas niet veel ruimte voor veel mensen dus zorg echt dat je tijdig reserveert want spontaan aan komen waaien is daar niet aan de orde. Ze begeleiden je ook naar het strand toe want anders zijn al die geheime paadjes, trappen niet te doen. Ook aan het einde van de avond wanneer je weer op huis aan gaat, word je naar boven begeleid….

Ze hebben een fijne menukaart met veel Aziatische fusion gerechten, als hele verse sushi en diverse curry’s. Ook wel eens een welkome afleiding als je al dagen aan de kip Piri Piri hebt gezeten.

Het interieur van binnen bestaat uit kokskleding die boven je hoofd hangt. Heel geestig om te dineren onder diverse koksjassen en broeken.

 

Reserveer tijdig! En wellicht kom ik je daar ergens deze zomer tegen.

www.vilajoya.com 

Vila Joya
Estrada da Galé
8200-416 Albufeira
Algarve | Portugal

E: info@vilajoya.com
T: +351 289 591 795
 

 

 

 

2 gedachten over “ALGARVE PARADISE: VILA JOYA AT SEA

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s