AVONDJE & NACHTJE WEG IN EIGEN STAD? THE DUCHESS EN THE HOXTON IT IS..

The-duchess-Amsterdam

In de laatste week van de zomervakantie waren de man en ik kindloos, wegens verschillende kinderkampen. Het leek mij een leuk idee om hem een avondje & nachtje in eigen stad te verrassen. Aangezien er weer drie nieuwe must see’s in town waren reserveerde ik een tafeltje in de oude KAS Bank ( Spui) waar nu het prachtige W Hotel gevestigd met zijn restaurant The Duchess en boekte ik een bedje in The Hoxton. Het pas geopende restaurant Mr.Porter aan de overkant met uitzicht op Paleis op de Dam was toen nog niet geopend. Recent ben ik er al een kijkje gaan nemen. Echt een spectacular view. Zodra ik er een hapje gegeten heb, zal er een blog volgen.

Met de belofte van Londense gastvrijheid en Weense grandeur keek ik daar dus erg uit naar een dinertje in the Duchess. Via een statig marmeren trappenhuis betraden wij het restaurant. Bij binnenkomst zagen we hoge plafonds, prachtige gouden ornamenten met als blikvanger de impressive verlichting. Het personeel was alleraardigst. De keuken is geïnspireerd op Zuid-Frankrijk en Italie, beter bekend als de ‘Nouveau-Niçoise Cuisine’. De beste lokale producten zoals artisjok, courgette, citroen, olijf, tomaat, truffel en een variatie van zeevruchten, vlees en verse pasta’s, vormen samen voor een lichte, frisse en verfijnde smaak.

theduchess-amsterdam-pr1-1200x450

Het eten was heerlijk. Ze doen aan shared dining principe. Toch hadden we na 3 (gedeelde ) voorgerechtjes en 2 (gedeelde) hoofdgerechten nog best zin in wat meer. De carpaccio van intvis was lekker maar na paar happen is dat bord leeg en denk je, mwah daar hadden we er best twee van kunnen bestellen.

VoorgerechtTheDuchessPulpoSAM_6783

The Afternoon Tea tafel  is het paradepaardje en komt dan ook in stijl met een overdaad aan theekopjes, potten en taartplateaus. Rijke variëteit aan high end patisserie en vers gebakken scones, geserveerd met diverse marmelades. Ook na het diner mocht ik een rondje lopen, om bij mijn cappuccino, een schaaltje te vullen met al deze lekkernijen.

De uiteindelijke rekening was best hoog. €180 voor 2 personen met ieder een glas wijn ( wel met een G&T’s als aperitief. ) Gelukkig had ik voor deel 2 van de avond niet het Amstel Hotel geboekt maar het pas geopende Hoxton Hotel. Dit hotel kenmerkt zich door een no nonsense mentaliteit en zeer te betalen kamerprijzen. Beginnend bij €89..

Dus liepen we na het heerlijke diner in de Duchess naar The Hoxton Hotel  ( zo’n 300 meter lopen) waar we dit keer bij binnenkomst geen marmeren vloeren in de lobby aantroffen maar houten planken. Ze willen je het idee geven dat je binnenkomt in een buurtrestaurant. De Hoxton zit in 5 imposante grachtenpanden op zowel het Singel als de Herengracht ( aankomst). Op een steenworp afstand van de 9-straatjes.

8482_63_z

In het hotel hangt een internationale vibe. In de super gezellige lobby kan je zeven dagen terecht voor een heerlijke cappuccino of een glaasje champagne. De ruimte is ingericht met Chesterfield banken en zithoekjes waar je kunt afspreken met vrienden en of zaken relaties. Overal zie je hippe types (zowel overdag als s’avonds). Je ziet mensen werken, vergaderen, borrelen, dineren, grote groepen hipsters maar ook gezellige moeders met grote kinderwagens. Vanuit de lobby kan je via de spiraaltrap naar een mezzazine bar waar je koffie en cocktails kunt bestellen met uitzicht op de grachten.

hoxton_ams_4_3126

Je kunt kiezen uit 3 verschillende kampertypens: Shoebox ( naam zegt het al, wat minder ruim), Cosy of Roomy en het merendeel van de kamers heeft uitzicht op de Amsterdamse grachten. De kamers zijn prachtig ingericht met een moderne twist.

Hoxton_AMS_2_2479

Dit hotel doet er alles aan om het zijn gasten naar zijn zin te maken. Ongeacht de kamer keuze kan je genieten van heel veel extra’s zoals een minibar die je zelf mag vullen met lokale producten voor een supermarktprijs ipv die sky high hoge prijzen van een reguliere minibar. Ook mag je één uur lang gratis telefoneren en hangt er s’ ochtends een breakfast bag klaar met yoghurt en granola een jus’tje en een banaan.

IMG_2661

In het Restaurant & Grill Lotti’s kan je prima dineren ( het personeel sprak er Engels) voor hele schappelijke prijzen. In de zomer kunnen de glazen dakramen open en zit je heerlijk in het zonnetje.

Recent had ik een perslancering van het beauty merk RIMMEL in The Apartment van the Hoxton. Deze ruimte bestaat uit vijf verschillende ruimtes met een centrale keuken. Je kunt deze ruimte boeken voor een private event, of een brainstorm etc.

the-hoxton-amsterdam images (4) the-hoxton-amsterdam (1)

Dus mocht je op een doordeweekse avond zin hebben in de New Yorkse en Londonse vibe, dan weet je waar je midden in Amsterdam prima terecht komt. We hebben er weer een paar mooie aanwinsten bij.

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s