RESTAURANT LA CAGE

cage11.jpg

Vorige week gingen vriendin Yasmin en ik naar de film en wilde daarvoor ergens snel een hapje eten. We belandde per toeval in de Reguliersdwarsstraat in het pas geopende restaurant La Cage. Zowel de bar als het restaurant zijn geïnspireerd op de Franse style du soir die terugkomt in het interieur, de Franse klassiekers op het menu en de wijnkaart. Alleen de ketchup fles op tafel deed nog al Amerikaans aan. Op het menu tal van Franse klassiekers als steak tartare, steak frites etc. Alles zag er very french uit. Hoewel er qua achtergrond muziek nog wel het eea verbeterd kan worden. We kwamen niet echt in Franse sferen met Madonna “I’m a material girl” die uit de speakers galmde.

De sfeer zowel aan de bar als in het restaurant is gezellig en warm te noemen hoewel ik het achterste zitgedeelte best heel donker vond. Vooral aan de bar, was de peacock watching you. Toch zag het er allemaal prachtig uit en vooral de Gin Tonics komen zo mooi sprankelend uit onder dit pauwen behangetje/licht.

GT.jpg

IMG_3748.jpg-2

IMG_3674.jpg-2

cage9.jpg-2

We bestelden oesters en Ceasar Salade vooraf en deze waren prima. Behalve dat ik croutons miste op de sla.

IMG_7601

Als hoofdgerecht bestelde we allebei de hele kreeft met een beurre blanc sauce en we kregen allebei de kreeft met spinazie en gruyère kaas. Heel erg lekker maar niet besteld. We moesten heel hard lachen want er waren naast ons maar 2 tafeltjes bezet en het kon toch niet zo zijn dat we andere gerechten kregen omdat ze het niet goed gehoord had. Ook bij de koffie ging het weer mis. We bestelden gewone koffie en kregen een cappuccino. Verder was er qua bediening weinig aan op te merken, ze waren uiterst aardig en attent. Maar wil je een cappuccino bestel dan een gewone koffie. Of andersom.

IMG_7602

TheRoyalwithcheese.JPG

We zagen heerlijke hamburgers met huis gemaakte frites voorbij komen.

Surfenturf_1

De Surf & Turf zag er ook prachtig uit. Net als alle toetjes op de kaart.

Chocofondantdicht.JPG

 

cage5.jpg

La Cage is een heerlijk no nonsens restaurant waar je even snel naar binnen wandelt voor een heerlijke steak frites of hamburger voor of na de film. Ga er lekker eten voordat je gaat stappen. Heb je een date met een secret lover dan zou ik zeker een tafeltje achterin boeken. Zeer intiem. Alleen qua muziekkeuze moet er nog het een en ander veranderen. Zelfs met enkele heerlijke G&T’s achter je kiezen blijf je je irriteren aan Milli Vanilli.

La Cage, Reguliersdwarsstraat 44, Amsterdam, 020-3209108  www.lacageamsterdam.nl 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s