DE SNELLE SUPERFOOD CHEF LUNCH

 

9789000343317_download

Op een druilerige zondagmiddag toog ik voor de lunch naar de Gummmbar om bij de boekpresentatie van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon te zijn. Na het succes van hun bestseller Superfoodrecepten komen zij nu uit met deel 2, De Snelle Superfood Chef. Dit boek bevat opnieuw heleboel recepten die glutenvrij, lactose vrij, E-nrs vrij en suikervrij zijn. De recepten bevatten niet alleen de exotische superfoods als gojibessen, macapoeder en chlorella maar ook de gewonere ingredienten met zeer veel vitamines, mineralen zoals avocado, gember en peterselie.

Annemieke de Kroon die na het eerste boek Superfoodrecepten nooit meer had gedacht nog een boek te maken ( mijn keuken zag er na een jaar koken niet meer uit ) ging opnieuw overstag. Annemieke bedacht 200 nieuwe recepten waarvan 80 haar tweede boek haalde. Als je het boek doorbladerd dan wil je niets liever dan al die gezonde ingrediënten in huis halen en beginnen met koken. Alles ziet er even mooi uit, en uit ervaring kan ik zeggen, even lekker. Annemieke schotelde ons 4 gerechten uit het boek voor, die ik zo goed als het kwaad gefotografeerd heb. Excuses voor de kwaliteit.

IMG_5034

Op tafel stonden al heerlijke gerechtjes als vers gemaakte guacamole . Ongelofelijk lekker.

IMG_5033

Jesse vertelde tussen alle gangen door, over verschillende superfoods als de spirulina, jodium, kokosolie. Heel interessant. Hij heeft zich enorm ontwikkelt als superfoodchef en verjongingscoach. Ga eens naar zijn site en lees zijn blogs, deze staan boordenvol adviezen hoe je beter en lekkerder in je vel kunt zitten. www.jessevandervelde.com 

IMG_5036

De biet goes on, was het voorgerecht. Een heerlijke romige lauwwarme bietensoep met on top crispy biet chipjes.

IMG_5040 IMG_5041 IMG_5042

Daarna volgden er 2 salades. Een groentespaghetti met falafel. De spaghetti bestond uit kokommer, courgette en wortel. Met een Spiralizer (online te verkrijgen). Het andere gerechtje bestond uit rucola, quinoa, courgette en pesto. IMG_5044

We eindigden met een Carobemousse. Het leek een chocolademousse bomvol met slechte calorieën maar niets was minder waar. Het bevatte carobe, avocado, dadels, amandelmeel, kokosolie, pecannuts, banaan en nog wat andere ingredienten. Ongelofelijk lekker maar het was zo machtig dat ik er maar een kwart van heb gegeten.

IMG_5045

Na afloop het foto momentje.

IMG_5048

 

IMG_5038

Ben je op zoek naar snelle makkelijke en gezonde recepten zoals (groene) smoothies, heerlijke salades ( in een pot, zoo leuk) , salade dressings etc dan is dit het boek voor jou. Zet die blender aan het werk !!!

Hoe leuk, ik mag ook nog eens 2 boeken weggeven van De Snelle Super Food Chef. Dus reageer snel op deze mailtje waarom jij er graag eentje zou willen hebben. Dan kies ik er 2 gelukkige winnaars uit.

De Snelle Superfood Chef is bij iedere online boekwinkel te koop voor €22,50

5 gedachten over “DE SNELLE SUPERFOOD CHEF LUNCH

  1. Omdat Annekee het “Powerfood boek” van Rens Kroes helemaal gekookt heeft is het tijd voor een nieuw boek vol gezonde, originele en geweldige recepten! Zo te zien is dit een topper!!

  2. Omdat 2015 na alle tegenslagen MIJN jaar gaat worden! Ik ben al zoooo goed bezig op alle vlakken maar kan nog wel wat extra inspiratie gebruiken voor t eten.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s