LAVINIA’S SUPERFOOD

foto 4[3]

Precies een week geleden mocht ik, samen met een groepje journalisten op uitnodiging van healthy hotspot Lavinia dineren in hun cozy (breakfast & lunch) restaurant. Het hele diner stond in teken van SUPERFOODS. Bij binnenkomst viel meteen die geweldige bak  finger-vegatable- food mij op. Heerlijk om met een healthy snack en een groente cocktail te mogen beginnen. Omringd door allemaal leuke jonge knappe veganistische foodblogsters. 

Er stonden twee mooie tafels gedekt waar we aan plaats mochten nemen om te gaan luisteren naar Annemieke de Kroon. Zij heeft samen met health goeroe Jesse van der Velde, het boek Superfood recepten uitgegeven. Zij zat in het ‘klasje’ met zowel Jesse van der Velde als Ralph Moorman. Annemieke gaf voor en tijdens het diner een introductie tot superfoods met alle basis kennis over superfoods. Ze vertelde precies welke specifieke (super)foods we voorgeschoteld kregen, die weer in de gerechten van Lavinia’s keuken waren verwerkt. Hoe worden superfoods gemaakt en waar geplukt? Waar is het goed voor en hoe kan je het combineren met je home made gerechten?

foto 1[5]

foto 5

Een heel bijzonder boek met prachtige en vooral lekkere recepten. Wil je meer over haar recepten weten ga dan naar haar site www.annemiekeskeuken.nlfoto 1[4]

We begonnen vooraf met een heerlijke (offcourse koude) Gazpacho. Nu was deze niet van tomaten gemaakt maar van rode biet. De biet hadden ze gecombineerd met gember, limoen, lijnzaad en chiazaden, goijbessen en amandelen. Echt ongelofelijk lekker en zooo gezond. Mijn ingewanden en organen klapten van blijdschap, zo gezond soepje hadden ze in lange tijd niet langs zien komen.

foto 2[3]

Het hoofdgerecht bestond uit een groot buffet waar de meest heerlijke gerechten op stonden. Zoals venkelsalade met komijn, sinasappel, granaatappel, goijbessen en feta kaas. Echt heerlijk. Dan was er een quinoasalade met hazelnoten, avocado en verse kruiden. Mijn favoriet waren de soft springrolls met sla, chinese noodles, komkommer en mango. To die for zo lekker. Op tafel kregen we een warme veggie curry met ei, taugé en koriander. Ook deze was voortreffelijk, het viel me op dat ik helemaal geen vis of vlees mistte. Aan tafel naast me zaten 2 prachtige veganistische meisjes met de allermooiste huidjes. Heb ik het er voor over om dan naast vis en vlees ook nog zuivel te laten staan??? Hmmm bij nader inzien toch een nee. Dan nog maar wat meer vitamine A zuur smeren…

Lavinia-Good-Food-Superfoods-Diner09

credits bovenstaande foto: modernehippies.nl ( zij heeft overigens ook een hele leuke review over deze avond geschreven)

foto 4[2]

Als toetje kregen we een vegan cheesecake die als basis amandel spijs had. Heerlijk met een rasberry saus en gebrande amandeltjes erop met wat blueberries.

foto 2[2] foto 3[2]

Na afloop bij een munt gember thee kregen we nog vegan bonbons. Heerlijk en pareltjes op zich, maar… too much for me.

Ik ben nog net zo enthousiast over Lavinia als een jaar geleden. Inmiddels zijn ze alle dagen open van half negen voor een lekker ontbijt tot vier uur. Op zaterdag en zondag zijn ze van half 10 tot vier open. Ga er eens heen voor een uitgebreide sunday brunch met regelmatig live jazz. Ook kan je er heerlijke high tea’s krijgen met sweet treats, mini sandwiches etc. Verder cateren ze veel, en gaan ze met hun super toffe foodtruck alle festivals af, waar ze beroemde spelt pizzetta’s verkopen. Heb je wat te vieren en wil je met een intiem clubje daar eten dan kan dat ook. Ieder jaar in feb kan je er ook terecht voor een detox kuur. Deze staat bij mij al in de planning. Wie doet er volgend jaar met mij mee?

Kortom, Lavinia is dé aanwinst voor de healthy mens die graag voor een gezonde maar tevens lekkere levenstyle gaat.

Lavinia Good Food Kerkstraat 176 Amsterdam www.laviniagoodfood.nl 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s