PARIS EST TOUJOURS UNE BONNE IDEE

 

Vive Paris. Parijs is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld. Ik krijg energie van de stad, vergaap me aan de Parisien chic en geniet van het heerlijke eten. Kortom Parijs staat jaarlijks minstens 1 tot 2 keer op het programma. Ik begin al met ontspannen tijdens de 3 uur durende Thalys reis van Amsterdam Centraal naar Gare du Nord in Parijs. Daar aangekomen neem ik direct taxi naar mijn hotel en geniet ik onderweg van de elegante pleinen, prachtige gebouwen en pittoreske straatjes. Parijs verveelt nooit. Graag deel ik mijn gouwe oude en kakelverse Parisien adresjes met jullie.

Mijn favoriete 3 sterren hotels zitten in StGermain. Hotel du Danube staat met stip op 1. Nog enigszins betaalbaar. De mensen zijn er aardig en de kamers zijn prima. Niet al te ruim maar je kunt er makkelijk je koffer in en uitpakken. Met ienieminie badkamers maar de douches zijn prima.

Vroeger zat ik altijd in Hotel Le Seine. Dit hotel ligt in het hele gezellige uitgaan gedeelte van Rue du Bac en Rue de Buci. Of het nu sneeuwt of hagelt iedereen zit er onder enorme luifels warmpjes bij.

Overige leuke hotels:

Hotel d’angeleterre en Hotel des Deux continent, Hotel Clement. Allemaal prima 3 sterren hotels. Wil je een prijsklasse hoger dan is Hotel Le Christine een aanrader. Hotel Thoumieux. 

Hierbij mijn favoriete lunchadresjes:

Hotel Costes:

Lunchen in de binnentuin en staren naar haar bezoekers.

 

Ik ben een groot liefhebber van de echte Franse brasseries met grote banken, spiegelwanden, heen en weer rennende ( vaak sacherijnig )obers en met op de kaart steak tartare, cote du boeuf en creme brullee. Toch zie je in Parijs steeds meer fancy plekken met interessante keukens en sprankelende cocktailkaarten.

Een van mijn lieveling brasseries is  Restaurante Bonaparte. Heerlijk om er te ontbijten, lunchen of einde dag een koude rode wijn te drinken.

Brasserie Lipp, met zijn zeer aardige 60+ obers die altijd wel ergens een plekje voor je hebben. Al dan niet bij ze op schoot..

Alltime favorite is Chez Janou in Le Marais. Geen lunch tussen de toeristen maar only the Parisien. Ik lunch hier altijd standaard met vriendinnen nadat we de hele ochtend gewinkeld hebben.

Restaurant La Poule au Pot, is ook erg leuk.

Le Cafe de L’Esplanade op Place Invalides:

Restaurant LouLou ( zit in Musée des Arts)

Dineren s’avonds:

Monsieur Blue, fusion food met uitzicht op Sparkling Eijffeltoren. Zie foto’s hieronder.

Nog andere favorites van mij zijn:

Vagenende, La Favorite, JaJa, Chartier, en probeer ook eens het restaurant Derriere  Die site is alleen al verschrikkelijk grappig :   Derriere-resto.com   ( reserveren is een must dat geldt voor alle restaurants!)

 

Wat ook een super leuk adres is, is private club Castel. Heerlijk eten en na afloop dansen in de club tussen de Parijse incrowd. Het is een private member club maar als je van te voren een mailtje stuurt om te reserveren laten ze je vaak wel toe.

Wat is leuk om de dag mee te beginnen:

Start met een lekker uurtje spinnen bij Dynamo ( www.dynamo-cycling.com ) Check de site waar de dichtstbijzijnde vestiging is.

De vorige keer dat ik in Parijs was, telde mijn Iphone nog 21.000 stappen. Naast lopen is natuurlijk ook de metro een fijn vervoersmiddel. Of de good old huur fiets. Nu zie je er overal de elektrische step. Via de app LIME, zie je precies waar bij jou in de buurt een step staat en voor dat je het weet cross je er mee weg. Fijn vervoersmiddel.

 

Het YSL museum heeft nu januari 2019 een expositie met het Orientaalse werk van Yves Saint Laurent. Zeer de moeite waard om Yves zijn werkkamer te zien.

Als shopliefhebber kun je je hart ophalen bij de luxueuze warenhuizen, of met je geliefde een hangslotje aan de brug hangen of lekker door de smalle straatjes van Parijs slenteren. Twee musea die je minstens één keer in je leven moet hebben bezocht is het beroemde Louvre en het Palais du Tokyo, gevuld met hedendaagse kunst en moderne exposities zoals laatst Saraceno met zijn indrukwekkende spinnenwebben.

Saraceno’s expo in Palais du Tokyo:

Winkelen doe je natuurlijk in Galerie LaFayette. Of Bonne Marche.

Last but not least, een bezoekje aan de Franse Pharmacie is ook altijd een feest. Nu zit er eentje in StGermain waar het zo druk is dat je je naar binnen moet wurmen. Bij binnenkomst zie je meteen waarom. Het is er mega druk doordat de prijzen er veel lager zijn dan bij andere pharmacies. Alles is hier bijna 2 halen, 1 betalen. Ik ga er altijd los op Rene Furterer, Avéne, La Roche Posay, tandpasta, Fervex ( voor beginnende griep), Skin Ceuticals ( vitamine C serum, vele malen goedkoper hier dan in NL) en mijn favoriete merk Filorga.

Deze Pharmacie zit op de hoek van Rue Bonaparte en Rue du Four.

Nog even een laatste tip: download de app DOJO.Daar vind je alle up to date leuke plekken in Parijs; van de nieuwste restaurants tot leukste voorstellingen, theaters en sparkling cocktails.

 

Een gedachte over “PARIS EST TOUJOURS UNE BONNE IDEE

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s