Hacienda Algarve te huur

Heel leuk hoor zo’n 2e huis in het buitenland maar wat een zorgen ook. Vooral het onderhoud. Om de zoveel jaar een likje verf, een zwembad en een palmentuin die wekelijks onderhouden moeten worden. Toch overheersen de happy moments wanneer ik er weer in Quinta do Vale ben, en op het terras van de avondzon geniet terwijl de olijfbomen om me heen ruisen. Onze favoriete Portugese Planalto wijn en een schaaltje amandelen van het land in handbereik. Waar zit je tegenwoordig in Europa nog zo lekker rustig, zonder enige buren naast je?

Quinta do Vale is een prachtig charmante gerenoveerde haciënda in het landelijk gelegen Algarve op nog geen half uurtje rijden van het vliegveld Faro. Deze vrijstaande quinta ligt midden in een vallei tussen de amandel, vijgen, olijfbomen en sinaasappel boomgaarden.

Op sommige dagen ruik je de verse tijm en rozemarijn die hier in het wild groeit. De Quinta beschikt over alle voorzieningen om te genieten van een heerlijke vakantie.

Onze linnenkast ligt vol met mooie (tafel) kleden. Pak er eentje uit en gooi deze over onze sisterna (water) put. Zo creëer je, terwijl de zon langzaam ondergaat, het fijnste borrel moment van de dag.

 

De Haciënda biedt een mooie plek voor 1 a 2 gezinnen of 3 generaties. Het ruime huis met 500m2 heeft 5 slaapkamers ( totaal 11 bedden + kinderledikant + 1 babybed) en 4 badkamers. De Quinta heeft airco/verwarming in de kamers. Vaste wifi door het hele huis. De haciënda heeft een zwembad, diverse (overdekte) terrassen, grote zitkamer (tv) , eetkamer, grote keukentafel om aan te ontbijten, tafeltennis ruimte, en een guesthouse.

Het guesthouse heeft een 2 persoonsbed, een extra 1 pers bed, een opklapbed, en achterin staan nog een kinderledikant en een babybedje. Douche, en wc.

Het huis ligt in een authentiek landelijke omgeving met vele locale ( betaalbare )restaurantjes in de buurt. Rondom het huis kan je joggen ( er is een mooi 10 km rondje om het huis), race/mountainbike fietsen ( racefietsen kunnen aan huis bezorgd worden door Bike land) . Maar ook yoga en klaverjassen is er heerlijk om te doen.

 

Het huis ligt op half uurtje rijden van vliegveld Faro. Het dichtstbijzijnde strand in Albufeira ( Evorista) is 15 min rijden. Het is precies anderhalf uur rijden naar Comporta en twee uur rijden naar Sevilla en Lissabon.

 

 

Alles vers uit de tuin.

Toastje Algarve, ons daily ritueel. My mother in law bread ( nog al hard taai brood wat je moet roosteren) belegd met creamcheese, avocado, tomaat en afgetopt met wat Sambal Manis. Altijd voorradig in Quinta do Vale.

Leukste plek om te ontbijten, is in de cour, onder de druivenranken.

Het gebruik van een (huur) auto is aangeraden. Er is geen makkelijke toegang tot openbaar vervoer daar. Een taxi bestel je met coordinaten. De haciënda heeft ook geen adres. Hoe avontuurlijk om er te komen. Maar geen nood, er is nog nooit een huurder geweest die het niet gevonden heeft.

Het huis ligt op 2 km van het historische dorpje Paderne. Bekend van zijn kasteel dat nog dateert uit de pre-Moorse periode. Het leuke is dat Paderne nog niet ontdekt is door toeristen en dat je er nog eet voor een tientje pp. Een G&T kost er €3 en ze hebben er de beste kapster, die je haar knipt en föhnt voor €15. Ik zou er bijna wekelijks voor over vliegen.

 

Alle groentes vers van het land en voor paar Euros loop je met een grote zak naar buiten.

 

Wil je meer over de rest van de Algarve weten lees dan mijn overige Portugal blogs op deze blog, in Travel gedeelte.  

Het huis is het hele jaar door te huren. Ideaal dus voor yoga, klaverjas, fiets en golf lovers.

Van nov- maart voor €2.000 per week, van april tot en met okt betaal je €2.500 per week.

In de zomervakantie kan je het alleen per 2 weken verhuren, in de periode van:

Zomer 2019:

Periode 1 : 13 t/m 27 juli

Periode 2 : 27 juli t/m 10 aug

Periode 3: 10 aug t/m 24 aug. VERHUURD

Check in is om 16.00 en check out om 10.00.

Minimum verblijf is 7 nachten. We hebben alles voorradig van bedlinnen tot grote strandhanddoeken. Extra schoonmaak is €100 en wekelijks komt er een poolguy en tuinman langs. Mocht je interesse hebben dan kan je me mailen op alexandra@peterich.nl

Mocht je het gaan huren dan krijg je na betaling een lijst met al onze favorites erop. Van restaurants op 5 min afstand tot een half uur rijden. Favoriete strandjes, golfclubs, shoppingmalls, waterglijbanen en overige leuke dingen om met kids of vrienden te doen.

Zoals deze secret hide away, close by:

Voor nog meer info ga naar: Instagram: Quinta.do.vale.algarve  of naar www.quintadovalealgarve.nl 

2 gedachten over “Hacienda Algarve te huur

 1. Lieve Alex,

  Hoe gaat het met je? Voor dit jaar staan er al veel vakanties en weekjes weg gepland; Ik wil het huis graag volgende jaar een week of 2 van je huren. Spreek je Kit nog wel eens? Ze is met een enorme verbouwing van haar huis bezig. Misschien kunnen we een keertje met Kit ene Deborah erbij met ons 4-tjes eten in de kring?

  Lieve groet, Inge

  Inge le Cointre mob. 06- 2468 0961 icointre@xs4all.nl

  >

 2. Hoi Alexandra,

  Ik zag jullie mooie huis in Portugal. Is het huis in de zomervakantie (regio Noord) ergens nog beschikbaar voor een weekje?

  Ik hoor het heel graag. Veel dank alvast.

  Groeten,
  Pien Kerckhaert

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s