SKIN CEUTICALS

Sinds een jaar ben ik gaan houden van een hele fijne antioxidant, feruline zuur. Ik had er eigenlijk nooit eerder van gehoord maar toen ik zag wat dit – binnen enkele ogenblikken- met mijn huid deed ben ik me er verder in gaan verdiepen. Mijn nieuwe favorite serum van het afgelopen jaar, heet CE Ferulic en komt van SkinCeuticals. Het bevat ferulinezuur, en het is een van de meest krachtigste anti oxidanten. Het neutraliseert de vrije radicalen, maar het is ook in staat om DNA-schade uit het verleden te herstellen. Heel herkenbaar bij mij, al die uurtjes dat ik net wat te lang in de zon lag te bakken, zeg maar. Zo kan het daadwerkelijk huidbeschadiging door de zon ongedaan maken. Het is de eerste vitamine C-antioxidant die de huid tot 8x beter beschermt tegen de dagelijkse schadelijke invloeden van buitenaf.

Dus iedere keer wanneer ik vrolijk de Thalys in stap om een paar dagen naar Parijs af te reizen dan volgt altijd hetzelfde ritueel. Bij aankomst Gare du Nord, direct door naar ons hotel. Koffers afzetten en meteen in drafje naar mijn favoriete Farmacie in St.Germain. Hoek Bonaparte en Rue du Four. Het is er altijd verschrikkelijk druk maar als je weet waar je moet zijn dan ben je er binnen een kwartier in & out. Bij binnenkomst, worstel ik me door de rijen toeristen maar ook veel Fransen heen en scoor ik altijd de grootste SkinCeuticals verpakking die er is, de 50 ml.Overigens is SkinCeuticals ook in Nederland te verkrijgen maar vanwege de hoge concentratie werkstoffen zijn de producten alleen te verkrijgen via een huid therapeut, een cosmetisch arts of dermatoloog. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking via Blush op de Zuidas. Zij verkopen de hele lijn.

Prevent, correct en protect vormen de basis van SkinCeuticals. De producten zijn ontwikkeld om toekomstige schade te voorkómen, bestaande tekenen van veroudering te corrigeren en gezonde huid te beschermen.Het zuur werkt synergetisch met vitamine C en E en versterken elkaar. Samen verbeteren ze de structuur en de stevigheid van je huid, optimaliseren ze de vochtbalans en vormen ze een natuurlijk schild tegen uv-stralen, infrarood en de welbekende ‘schadelijke invloeden van buitenaf. Kortom het:

  • Biedt geavanceerde bescherming tegen UVA- , UVB – en infraroodstraling A
  • Stimuleert de collageen synthese om de tekenen van veroudering te verbeteren
  • Verhoogt de stevigheid van de huid en vult de huidlipiden aan om rimpels te verminderen
  • Eenmaal geabsorbeerd, kan dit serum niet worden afgewassen of afgewreven. Het werkt 72 uur lang door en verhoogt de werking van een zonnebrandcrème.

Ik gebruik dagelijks zo’n 5 druppels en breng het met een pippet op mijn voorhoofd en onder mijn ogen aan. Vergeet je hals en decolleté niet. Het trekt onmiddellijk in en je ziet meteen een gehydrateerde huid. Daarna breng ik mijn dagcreme aan. En eerlijk, ik kan niet meer zonder dit serum wat inmiddels onderdeel is geworden van mijn dagelijkse ritueel.

 

50 ml €109 *bij Franse farmacie. In Nederland betaal je vaak nog rond de €145

 

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s