HET NW ZUSJE VAN GEORGE: CAFE GEORGETTE

Vanochtend heb ik zo lekker mogen ontbijten in het nieuwste zusje van Cafe George, Georgette. Wat een aanwinst voor de PC Hooftstraat. We zaten er niet alleen tussen toeristen maar inmiddels hebben ook de dames uit Amsterdam Zuid deze top plek gevonden. Je komt binnen en krijgt meteen dat ‘wow’ effect. De inrichting is verrassend en fleurig. Kenmerkend zijn de lichte (groene) kleuren, de zitjes, overal marmer, metro tegels, gekleurde hippe stoeltjes en prachtige spiegels. Georgette serveert inmiddels alles wat je van de  Amsterdamse klassieker Café George mag verwachten: tijdloze Franse gerechten zoals oesters, steak tartare, en mijn absolute favorite  dé George pizza van tonijn, in een eigentijdse, en vooral warme Franse setting.

 

 

Café Georgette is open vanaf je aller eerste koffietje voor het shoppen of een museum bezoekje, zoals in ons geval de tentoonstelling van Ed van der Elsken in het Stedelijk, maar je kunt hier ook de dag afsluiten met een G&T. Want zeg nou zelf, shoppen maakt altijd wat dorstig.

Het terras is het hele jaar door open maar zit je liever binnen dan kan dat ook op het verwarmde binnen-terras. Daar zit je zeven dagen per week, heerlijk beschut en toch een beetje buiten te gluren naar de buren, want recht tegenover je zit Chanel in het mooiste pand van de PC.

Ik heb er overigens heerlijk ontbeten. Poached eggs Norweign, met heerlijke capuchino’s. De bediening is zeer vriendelijk en attent.

Café Georgette heeft naast cocktails, bubbels, wijn & bier ook een heerlijke borrel kaart. Ik kom heel erg snel weer terug!

Café Georgette: P.C. Hooftstraat, Amsterdam

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s