BOUTIQUE FITNESS ROCYCLE

RO_carousel-11-1535x864

Puf puf, kreun kreun, ik zit net weer achter mijn bureau na mijn 3e lesje bij ROCYCLE. Na een jaar niet gesport te hebben, dacht ik het langzaam weer te gaan proberen en dan het liefst met een sport waar ik mijn ( gebroken en geopereerde ) been zo min mogelijk mee zou belasten. Laat nou net celebrity workout ROCYCLE z’n deuren bij mij in de buurt geopend hebben. Het is de nieuwste rage, spinnen op fijne harde hiphop en disco beats. Dansen op de pendalen leek mij wel wat dus meldde ik me spontaan aan voor een paar proeflesjes. In Amerika bestaat het al veel langer en heet het SOULCYCLE, waar menig ster zich 45 minuten uit de naad fietst.

Bij ROCYCLE kan je kiezen uit 3 verschillende lessen, 45 min, 60 of 90 minuten. Maar welke les je ook zult nemen, je komt er volledig rood en bezweet uit. Denk maar niet dat je haar nog leuk in model zit. Helaas mag je telefoon niet mee de zaal in, anders had ik wat foto’s voor jullie gemaakt. Zal het even kort beschrijven voor je. In de zaal staan 48 fietsen, van te voren kan je reserveren op welke fiets je wil. Beide keren reserveerde ik op safe een fiets in t midden of achteraan maar het maakt niet uit waar je zit want de lichten gaan uit, de kaarsjes gaan aan en dan begint het afzien. Iedere fiets is voorzien van 2 gewichtjes en een klein (zweet) handdoekje. Laat hem niet vallen zoals ik, want met vast geklikte schoenen stap je niet heel snel van je fiets af.

IMG_3031 IMG_3032 IMG_3033

Je fietst continu op een heel hoog tempo en je kunt zelf met de knop voor je de weerstand van je fiets aanpassen. In het begin cheate ik nog wel eens maar achteraf heb je alleen jezelf ermee. Als de les eenmaal begonnen is dan wissel je de moves in snel tempo af. Van zitten naar staan, opdrukken op de fiets en na een 3 minuten zen fietsen met je ogen dicht dan mag je weer in de weer met gewichtjes. Een ding, je verveelt je niet. De muziek gaat harder en voordat je het weet is de les alweer voorbij. Je wordt echt meegenomen door de muziek en aanmoediging van je lerares en als je de kleedkamer weer binnen komt, ben je heel blij. Maar ook écht heel erg blij. You dit it.

A_Rocycle_schoenen_square_01-710x710

Dit zijn de schoenen die je voor de les krijgt. Ik adviseer 1 a 2 maten groter te nemen want ze vallen klein. Je wil geen tintelende voetjes gedurende de les.

tussenkoprocycle

Een lesje kost €18 maar boek je wat meerdere lessen dan wordt het vanzelf weer goedkoper. Je krijgt er in ieder geval veel voor terug. Prachtige schone kleedkamers met diverse fohns, Spa Blauw flesje, een zweet handdoekje en grote vers gewassen handdoeken bij het douchen. In die douche hebben ze er de hele fijne beauty producten van Zenology staan. Mocht je een elastiekje voor je haar zijn vergeten of nog even na afloop je make up met een watje of wattenstaafje willen bijwerken, ook daar is aangedacht.

IMG_3037

Lerares Donna, bij wie ik mijn eerste les volgde. Vandaag had ik Leonie. Beide dames zijn allebei ongelofelijjk goed maar ook aardig want ze helpen je helemaal je fiets op jouw hoogte af te stellen. Jesse had ik bij les 3, pfftt zo blij dat ik die les ook weer heb overleefd.

Hieronder nog een filmpje van de mensen van SoulCycle, dan krijg je een indruk wat je 45 min aan het doen bent. Have fun en wellicht fietsen we binnenkort samen. www.rocyclestudios.com 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s