GAMBA DIM SUM

IMG_0412

Het leukste moment van de dag vind ik de borrel. Thuis, in de kroeg, buiten, binnen, aan mijn keukentafel, bij vrienden, in mijn eentje of met velen. Ik borrel er wat op los. Daar horen natuurlijk ook lekkere happen bij. Als ik uit wil pakken dan maak ik mijn beroemde gamba dim sum. Ooit las ik in de Elle Eten dit heerlijke recept. Graag wil ik dit met jullie delen. Dan krijg ik ze tenminste ook nog ergens anders.

Het is niet moeilijk te maken, je hebt alleen wel de juiste benodigdheden nodig.Wat heb je er voor nodig?

  • 1 pakje Wonton velletjes ( 40 stuks) deze koop ik bij Chinese toko’s.
  • 1 kg rauwe gepelde garnalen ( koop zo’n bevroren zak bij AH of Albert Cuyp)
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper ( vergeet niet de zaadjes te verwijderen)
  • pakje met shi take
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eiwit
  • raps van een citroen
  • bosje koriander ( gebruik alleen de blaadjes)

Ik heb dus een stoomoven en daar plaats ik ze in maar je kunt ook heel goed met die good old rieten stoom mandjes maken. Zo zien de wonton velletjes eruit.

IMG_0387

Ik knip eerst de hoekjes van de wonton velletjes af zodat je er beter pakketjes van kunt maken.

IMG_0386

Daarna haal ik de gamba’s uit de zak en spoel ze af met koud water en ik laat ze in het vergiet uitlekken. De knoflook, rode peper en shi take bak ik in de olie en laat het afkoelen.

IMG_0389

Dan gooi ik dit alles samen met de gamba’s en het shitake mengsel, het eiwit, de citroenrasp en de fijn gesneden koriander in de Magimix  en laat ik het een paar tellen draaien om de boel grof te hakken. Ik breng het op smaak met zout en peper.

IMG_0390

Op ieder wonton velletje schep ik een kleine eetlepel van het gambamengsel. Hoe? Je maakt een losse vuist, en leg er telkens een wonton velletje op. Druk dat naar beneden zodat het een open pakketje wordt met een goed zichtbare vulling.

IMG_0416

Ik zet ze altijd op een bord en hou ze koel in de ijskast tot het borrel moment aanbreekt. Niemand zal er in de tussentijd van snoepen want rauw zijn ze echt niet te eten. Stoom ze in 7 tot 8 minuten gaar ( zowel in stoomoven als in het mandje). Daarna bedek ik de bovenkant nog met een koriander blaadje maar speciaal voor de koriander haters maak ik er ook altijd een paar zonder.

IMG_0392

Foto hierboven de ongestoomde versie. Op de foto hieronder zie je de versie zoals ik ze de day after maak. Helaas geen foto genomen van de goede versie. Ik dip ze altijd in de sweet chili saus. Heerlijk.

IMG_0403

Maar als ik goed mijn best doe, dan krijg ik ze ook zoals hieronder. Dé Elle Eten gamba dim sums. Als je eenmaal voor de bijl gaat dan blijf je ze maken en zal je zien dat het een verzoeknummer wordt. Enjoy !

IMG_0413

Een gedachte over “GAMBA DIM SUM

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s