SHAPEN, BLENDEN OF HIGHLIGHTEN?

large_Fustany-Makeup-How_to_Contour_and_Highlight_Your_Face_with_Makeup

Recent mocht ik voor een grote groep vrouwen iets over beauty vertellen. Dat was nog wel even een dingetje want wat ga je precies vertellen. Ik heb zoveel te vertellen. Ik begon maar met de geijkte kwesties als:’ Hoe snoep je vijf jaar van je leeftijd af?’ of ‘wat is nu het verschil tussen Nivea en creme de La Mer’? ‘Hoe krijg je zielige wimpers weer tot leven? ‘Hoe krijg je in 1 minuut je uitgroei weg’ etc etc. Alles kwam aan bod maar dacht mijn verhaaltje over shapen, highlighten en blenden toch nog even uit te lichten. Tegenwoordig lijkt dit bijna hogere wiskunde maar zo moeilijk is dat niet om een oplichtende driehoek van je ogen naar je mond te maken.

Shapen is de manier om je gezicht een mooie vorm te geven. Zo kan je je sterke punten accentueren en verbergen. Tegenwoordig is een hartvormig gezicht heel erg vrouwelijk. Daarom maken visagisten de slapen van alle sterren wat donkerder om hun gezicht zo iets optisch ronder te maken. Shapen gaat over je foundation en concealer heen en gaat het gemakkelijkst met crème producten, zoals de verschillende sticks die de make-up merken nu razendsnel uitbrengen. Gebruik liever niet een bronspoeder, die kan oranje uitslaan. Zelf ben ik groot fan van Tom Ford Shade & illuminate Intensity One. Deze zet je op 6 plekken van je gezicht aan. Recent werd me dit uitgelegd door een Tom Ford expert. Is Tom Ford net iets te hoog ( lees duur ) gegrepen voor je, ook Clinique heeft een fijne Chubby Stick Sculpting Contour in zijn assortiment.

Hoe ga je te werk? Ik gebruik hiervoor een kwast. Alle kwasten zijn goed hiervoor.
Zet een kruisje met een bruine stick op de slapen, vlak tegen de haargrens, links en rechts. Trek een streepje tussen de wenkbrauwen tot halverwege de neus. De delen die je juist meer wil laten uitkomen kan je later highlighten. ‘Gebruik nooit een donkere shaper op de neuspunt, want je wilt de neus optisch langer maken en soms weer wat smaller. Aan weerszijden van neusbrug kan dan een klein beetje donkere schaduw komen. Zoek het dikke deel van de jukbeenderen op, van neus tot oor.

IMG_5587

Highlighten: Hier zet je delen van je gezicht in de spotlights. Het moet wel in je voordeel werken dus plaats geen glansaccenten onder je ogen of bij je kraaienpootjes. Ik zet altijd een hightlightertje direct onder mijn wenkbrauw bot zodat je als het ware je ogen lift.

Boven de donkere schaduw komt een highlight met een lichte stick, de Benefit High Beam. Over de donkere schaduw komt tot slot blush, die best wat roze in zich mag hebben.

Benefit-High-Beam-4

tumblr_inline_nv5g6n2LY41tsjqp8_540

Blenden: Hier vermeng je minstens 4 tot 6 oogschaduwtinten waarmee je de vorm van je ogen kunt shapen. Het is belangrijk dat alles mooi in elkaar overloopt. Breng op het bewegend ooglid en in de binnenhoek altijd lichte tinten aan en in de buitenhoek en onder het oogbot mogen de donkere kleuren. 14-FS-0153-MOD26-V1R2_Diamond

Je kunt blenden in principe met je vingers doen, maar ook met een kwast. Blenden is de vakterm voor een product zo mooi mogelijk uit te vegen zodat het met de huid versmelt.
Volgorde-oogmake-up-aanbrengen-Hair-Make-up-Artist-Joyce-van-Dam

Tenslotte, even goed links en rechts in de spiegel bij daglicht checken of alles goed uitgewerkt is en je bent ready to go.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s