48 UUR IN 010

IMG_0257

Jaren was ik als Amsterdamse niet in Rotterdam geweest. Zolang ik me herinner, is er een soort van strijd tussen beide steden. Die strijd zet zich bij mij thuis ook voort omdat de man sinds zijn jeugd voor Feijenoord juicht en ik trouw voor Ajax  ( ik heb zelfs nog enkele jaren als stewardess Ajax mogen begeleiden op Europese vluchten). Anyway, ik had helemaal niets met de stad Rotterdam. Tot ik opeens binnen zes weken maar liefst drie keer in Rotterdam moest zijn. En nu? Nu ben ik zijn grootste fan, ik associeer de stad zelfs met heel veel delen van New York zoals het meatpacking district. Rotterdam bruist, leeft en maakt enorme ontwikkelingen door. Rotterdam is booming!

Wie Rotterdam zegt, zegt Feyenoord, de Maas, de Haven, Erasmusbrug, Blijdorp en de koopgoot. Ook de kubuswoningen worden nog steeds genoemd terwijl de stad zoveel meer te bieden heeft. Het is een stad die zich niet heel makkelijk laat zien. Het duurde even voordat ik begreep hoe de stad in elkaar zat en voor ik hem kon begrijpen. Eindelijk heb ik de stad een beetje door. Het is een stad je je moet leren kennen en waar je moeite voor moet doen. Maar Rotterdam zal absoluut de moeite waard blijven wanneer je al zijn geheimen adresjes hebt ontdekt.

We reden met de kids op een dinsdagmiddag in de herfstvakantie naar Rotterdam toe en net voordat je de stad inrijdt ligt aan de rechterkant de dierentuin Blijdorp. Wij zijn natuurlijk een prachtig Artis gewend maar zij hebben geen ijsberen, Bokito een overkapte aquarium waar je door heen loopt terwijl de haaien over je heen zwemmen. Ze hebben er verder vele paviljoens waaronder Africa en Azië met zijn bijbehorende dieren.

diergaarde-blijdorp-activiteit-rotterdam-3(p-activity,6750)(c-0)

Na enkele uurtjes fun in Blijdorp reden we Rotterdam in en kwamen in een enorme verkeerschaos waar we onze auto in de Parklaan parkeerde en bij Cafe restaurant Loos een borrel namen. De kinderen amuseerde zich in deze prachtige laan en speelde er met de herfstbladeren op los ( who needs more?)

autumninrotterdam3

Na de beroemde gehaktballetjes van Loos, checkten we in bij Grand Old Lady Hotel New York waar we 2 prachtige double kamers hadden voor €99 per nacht. En dan krijg je ook nog eens prachtig uitzicht op de mooie Erasmus brug. Het gebouw werd al in 1883 gebouwd en je voelt nog steeds de historische sfeer. Ik vind het mooi hoe dit hotel standhoudt tussen alle moderne gebouwen die Rotterdam rijk is.

hotel-new-york-in-rotterdam-3(p-restaurant,9)(c-0)

Vooral het knipperende beddengoed van Hotel NY staat als heel goed bekend. Dus mocht je net zo lekker worden daar als wij er deden, dan kun je in het winkeltje beneden de hele beddengoed lijn kopen.

30353140

IMG_0352

Het restaurant is druk en rumoerig. Ik ben gek op het interieur, de oesterbar, de high tea etagères. Het eten is heerlijk. Verder vind ik de prachtige metalen trappen richting hotelkamers en het winkeltje waar het mooie witte HNY servies en het witte Hotel beddengoed te koop is ook zo bij de sfeer van Hotel NY passen.

De volgende dag sprongen we na het ontbijt op de watertaxi. We lieten de kids alle plekjes zien waar hun (over) grootvaders gewoond hebben. Namen een bezoekje aan de Rotterdamse haven ( quite spectacular) en voerden onder de Erasmusbrug door.

Watertaxi-Hotel_New_York-Rotterdam

 

ss-rotterdam-watertaxi

IMG_0323

Laat je afzetten bij het Maritiem Museum en loop via de Witte de WIth in ( met in de zomer vele leuke wijnbarretjes buiten en s’nachts zijn vele shoarma barretjes) door tot je uitkomt in het cultural area met Museum Boymans van Beuningen. Daar zagen we de Jeroen Bosch tentoonstelling met zijn beroemde Hooischuur ( speciaal voor deze expositie uit het Prado uit Madrid gekomen)

Museum-Boijmans-van-Beuningen---Museum-138271159194

Meteen daarna liepen we door naar de Kunsthal waar we de Keith Haring expositie bezocht hebben. Nog al een tegenstelling bij Jeroen Bosch. Maar wat 2 fantastische tentoonstellingen. Echt de moeite waard dus gaat het ziet, gaat het zien.

ddd6a03c-a709-4445-82c9-7b94b242da46_Kunsthal Rotterdam by night_foto Ossip van Duivenbode - kopie LR

IMG_0329 IMG_0333

Wat me zo op viel in Rotterdam waren de aardige mensen. Vooral de taxi chauffeurs die ons altijd met 5en meenamen. Dat gebeurd niet snel bij TCA taxi. Dus hup in de taxi naar de Markthal, die we ook nog niet gezien hadden. Quite impressive.

markthalle-rotterdam-mvrdv-4_02

Heerlijk gelunched bij een Burger bar. Verder kan je in de markthal eindeloos veel proeven en snoepen, maar je kijkt voornamelijk je ogen uit.

3 Pickles

De rest van de middag brachten we shoppend door in buurtjes zoals in de van Olde Barneveldtstraat. Ik kreeg de tip van vriendin Maureen dat je zeker een keertje moet gaan eten bij Mangiare een lekker Italiaans restaurant. Helaas hadden wij andere plannen want een vriend van ons is de Rotterdamse versie van L’Entrecote begonnen. (Museum Park 35)

Erasmusbrug_seen_from_Euromast

Hier hebben we heerlijk gegeten. Het ligt schuin tegenover Boymans van Beuningen aan een overdekte soort van galerij vast. Iedere minuut kregen we nieuwe kleuren te zien. Terwijl wij er een heerlijke biefstuk met frites naar binnen schoven zagen we personal trainer Tony ( schat hem zo 120 kilo) bokslessen geven aan Rotterdamse moedertjes.

entrecote

IMG_0356

2941_fullimage_Rotterdam Euromast View.jpg_560x350

De volgende dag bezochten we nog de Euromast en toen zaten de 2 volle dagen Rotterdam er al weer op! Terug naar 020. Met zoveel leuke herinneringen.

c700x420

Ben je zonder kinderen, ga dan ook nog eens uit bij Rotterdams eerste rooftop bar de Suicide Club. Wat een te gekke tent is dat. Met het allermooiste uitzicht over Rotterdam. Het is even zoeken naar de ingang. Deze zit verstopt op de binnenplaats van het Groot Handelsgebouw, uitsluitend toegankelijk via een goederenlift met belboy. Je stapt meteen binnen in de spannende keuken van de exclusieve rooftopbar. De drankjes zijn sprankelend en ze hebben er de Dark & Stormy. My favorite, ginger beer met black rum. Als je er daar maar genoeg van drinkt dan doet de Suicide club vanzelf zijn naam alle eer aan.

The Suicide Club__2Z9C2886small

Zit een bezoekje aan de stad New York er voorlopig niet in? Dan zeg ik, op naar Rotterdam. Je zal versteld staan hoeveel  energie je van deze stad zal krijgen. Enjoy.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s