BRIGHT LIGHTS BIG CITY

ny taxi

New York, my favourite city. Deze stad bruist en geeft energie. Er valt zoveel te beleven en ik kom altijd boordevol inspiratie terug. Deze zomer deden we na onze fantastische vakantie in Bermuda nog even NY als tussenstopje aan. We sliepen er 7 dagen en cruiste als een gek door de stad die nooit slaapt en deden meteen wat kakelverse en gouwe ouwe adresjes aan. Zelfs onze drie kinderen weerhielden ons niet om zo’n 500 winkels, 100 restaurantjes als places-to-be, diners, bars, cafe’s en 5 musea te exploren. Ook zij waren gegrepen door de New York‘buzz’. New York, dé plek om weer op te laden. De stad die nooit verveelt.

New York statue de la Liberté

Mocht je binnenkort weer naar NY afreizen, vergeet dan dat uitgestippelde plan. Laat je meevoeren met het ritme van de stad. Neem eens de fiets in plaats van de taxi of loop eens een paar blokken in plaats van de subway. Ik blijf iedere keer opnieuw mijn ogen uitkijken. Er is zoveel te zien en te beleven. De eindeloze brede straten, de prachtige groene parken en pleinen, alle verschillende culturen. Mocht je er maar enkele dagen zijn, dan geef ik je graag onze highlights.

soho

Wij verbleven in Soho, in mijn lievelingshotel 60Thompson. Een heerlijk hotel met een fijne bar op rooftop en een nog mooiere bar op de 1e etage. Het ontbijt buiten op straat was nog wel het leukste. Deze buurt bruist verder van de leuke intieme eettentjes waar je de hele dag kunt binnen lopen. In tegenstelling tot alle hippe tenten heb je geen reservering nodig.

sixty-soho2

Foto hierboven: de lobby van 60Thompson. Prima plekje om even je mailtjes te checken en bij te komen na hectische dag. Schuin tegenover ons hotel zat het restaurant Vin et Fleurs met de allerleukste Franse eigenaar ooit. Die op zijn Frans Engels spreekt, soooo charmant. Hij is bezeten van Franse wijnen. Heerlijke gerechten worden er geserveerd en toen wij weg wilde gaan bood hij ons nog een heerlijke fles rood aan die we buiten bij kaarslicht hebben leeg gedronken. Wel natuurlijk met de knappe Fransman erbij …

fleurvin vin-et-fleurs-newyork-(by-marina-bekker)

Mocht je het gevoel hebben dat je Soho met zijn vele winkelstraten en restaurantjes wel hebt gezien, ga dan eens richting Wallstreet area. Wij begonnen de ochtend met een ritje per ‘Beast’ of the “Thrill Ride ” ( Pier 16)  naar Statue of Liberty. Geweldige leuke ervaring. Na een week NY was dit toch volgens de kinderen het leukst geweest. Die boot gaat ongelofelijk hard en kijk niet op als je af en toe lekker nat geplenst wordt. Ik kreeg een beetje het Disney gevoel.

IMG_8815 IMG_8811

Prachtig uitzicht vanaf het water op Statue of Liberty en Wallstreet.

beast

Vanuit Pier 16 liepen we naar Financial AreaWallstreet ( 10 min) waar we een bezoek brachten aan 9/11 Memorial. Stel je er wel even op in, vooral na zo’n boottochtje dat de sfeer daar totaal anders is. Op de plek waar de Twin Towers stonden, zie je nu gigantische fonteinen, die in de grond verdwijnen. De omheining bevat alle namen van de slachtoffers. Een witte roos en een vlaggetje wil zeggen dat het 9/11 slachtoffer die dag jarig zou zijn. Heel indrukwekkend.

IMG_9038

 

911 Sept-11-1

Het ondergrondse museum is bijna nog indrukwekkender. Niet voor niets staat er in iedere hoek een box vol met tissues. Meerdere keren had ik zo’n tissue nodig. Maar ook de mensen om mij heen. Ga ervan uit dat je zo’n 3 tot 5 uur doorbrengt. De rijen waren deze zomer erg lang dus ga vroeg. Echt de moeite waard. Ook voor kinderen. Eindelijk waren ze eens stil..

Niet al te ver bij Wallstreet ligt het Meatpacking area. Hier kan je ook een hele dag doorbrengen. We begonnen met Gansenvoort Market, zoiets als de Hallen. Overal leuke kleine standjes waar je overheerlijke lobster rolls ( my favorite)  kon krijgen, of pizza’s, maccarons, burgers etc. Vanaf daar liepen we de Highline op. Heerlijk slenteren in een park dat is gebouwd op een hooggelegen voormalige treinrails. Het leukst is als je er einde dag loopt en wat van de zonsondergang krijgt te zien. Halverwege zijn we eraf gegaan om even Chelsea Market te bekijken.

gansenvoort Ed's Lobster Bar highline highline 2

chelsea-market-new-york-02

Shop je favoriete dishes (van biologisch en vegetarisch tot fat & gluten free) in de vele food stores of ga er lekker lunchen. Wijn, kaas, koffie, cheese cakes… wat je ook zoekt, je kunt het zeker vinden in een van van de bijna 40 stores die in Chelsea Market zitten.

Het Whitney Museum ligt aan de Highline en is een prachtig museum met een toonaangevende collectie van hedendaagse Amerikaanse kunstenaars. Acht verdiepingen boordevol kunst. Loop eens naar buiten om het uitzicht te zien.

whitney Standard-Grill-640x424 standardgrill

Aan het einde van de dag zijn we gaan dineren bij Standard Grill. We hadden geen reservering maar kregen toch binnen 5 minuten, een super gezellige tafel buiten onder de bomen. Dus laat je niet weerhouden vaak houden ze nog wat tafeltjes apart mocht je niet gereserveerd hebben. Heerlijk gegeten daar. Must- try. 848 Washington Street.

Ik had een paar restaurants al vanuit Nederland gereserveerd, oa Beauty & Essex. De entree lijkt een gitaarwinkel maar het deurtje in het magazijn leidt je naar een hippe club waar je heerlijk kunt eten. Na het dessert gaat het muziek voluit en kan je er heerlijk dansen. 146, Essex Street.

Z-BOITE-B-popup

 

o

Huur een fiets en ga als een real Dutchman door de straten van New Amsterdam.

NYC_cycling1-800x500 download (1) download

MY NYC FAVORITES:

MUSEA:

 • MOMA
 • NATURAL HISTORY MUSEUM
 • 9/11 MEMORIAL
 • FRICK COLLECTION
 • METROPOLITAN
 • GUGGENHEIM
 • WHITNEY

Allemaal even leuk voor kinderen. Ze worden vaak betrokken. Ook een aanrader:

Top of the Rocks, met de lift omhoog en je krijgt NY op zijn mooist te zien. The Thrill Ride of Beast en zo het Statue of Liberty te ontdekken. Tip: Boek een half jaar van te voren ( at least) je toegangsbewijzen voor Statue of Liberty anders zit het al vol.

RESTAURANTS:

ONTBIJT:

 • SixtyThompson ( alleen buiten) 60 Thompson Soho
 • Brooklyn diner ( 12 West 57th Street) bestel Tony Bennet breakfast
 • The Carnegie Deli (854 7th Ave)
 • Madison Restaurant ( 965 First Ave, 53th street)
 • Patis (9th Ave Meatpacking)

LUNCH:

 • Oyster Bar voor lunch ( Grand Central Station) 89 E 42nd St Bestel wel een een bloody mary bij de lunch !
 • Cipriani ( 376 West Broadway Soho)
 • Balthazar’s ( 80 spring st Soho)
 • Mercers Kitchen ( 99 Prince street Soho)
 • Spotted Pig ( best burgers) 314 W 11th Street

DINER:

 • Standard Grill (Meatpacking)
 • Beauty & Essex ( 146 Essex street)
 • Budda khan (75 t=9th Ave)
 • TAo ( 42 East 58th Street)
 • Nomad ( 1170 Broadway)
 • Nello’s ( 696 Madison Ave)
 • L’Esquina ( 114 Kenmare Street)
 • Spicemarket ( 403 West 13th Street)
 • Vin et Fleurs ( Thompson street Soho)

BARS & CLUBS:

 • Rooftop Gansenvoort Hotel ( 18 9th Ave)
 • Rooftop 60Thompson ( 60 Thompson Soho)
 • Metropolitan Roof top Garden ( 100 Fifth Ave)
 • Beauty & Essex ( 146 Essex street)
 • Standard Hotel (848 Washington Street)
 • Bar Pitti ( 268 6th Ave)
 • Smoke Jazz Club ( 2751 Broadway)

GENIET GENIET GENIET!

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s