DE PIJP’S NIEUWSTE HOTSPOT VENSTER 33

Bar-Venster-33

 

Gisteravond belandde ik met twee vriendinnetjes bij Amsterdams nieuwste hotspot Venster 33 in hartje Pijp. Gtst soapie Cas Jansen is de eigenaar. Wat qua promotie goed helpt want diezelfde avond zag ik bij de herhaling van RTL Boulevard nog een item voorbij komen over deze nieuwe place to be. Cas Jansen overigens niet gezien die was vast weer een nieuwe supermarkt commercial aan het opnemen. Maar wat heb ik daar lekker gegeten!

Het restaurant zat bomvol, met heel hip publiek ( alle mannen met nóg steeds een baard) en naarmate de avond vorderde, ging het muziek tandje harder en de lichten in de dim stand. Wij ontdekte de G&T kaart te laat dus na het eten hebben we er toch nog maar eentje besteld. Het vlees was zwak. Sven ( de oude barman van Le Garage) dé G&T kenner bij uitstek maakte  voor mij een speciale G&T. Jammer dat ik niet gevraagd heb wat er in zat, want ik voel hem namelijk nog steeds. Je kunt kiezen uit tien verschillende soorten G&T’s.

IMG_6117

Wij hebben ongelofelijk lekker gegeten. De gerechtjes zijn heel erg klein, dus ik raad aan om er 2 te bestellen ( voor / hoofd). Ik begon met de Salade kip met granaatappel en pistache met een dressing van rozenwater. Ik heb zelden zulke lekkere gemarineerde kippendijtjes gegeten. Ze waren beetje Marokkaans gekruid. Echt heel erg lekker.  Als hoofd had ik de steak  tartaar van ossenworst met het klassieke garnituurtje erbij als een heel klein gebakken eitje, sla. Ook weer fantastisch. Mijn tafelgenoten hadden de steak frites, met een gepofte uit erbij en de Coquilles met bloemkool en raapsteel.

Hieronder de hele dinerkaart. Het zijn zeker geen hele kleine porties en ook geen hele grote prijsjes. Maar je kunt het zelf zo gek maken als je wilt door er nog extra bijgerechten  bij te bestellen.

V33_diner

De bediening was aardig, vrolijk en snel. Kortom de Pijp heeft opnieuw een pareltje erbij gekregen. Het is een leuke tent voor een lekker ontbijtje, lunch, diner en of een G&T momentje, in een ongedwongen setting. Het zit op de hoek van de Eerste van de Helststraat en de Quellijnstraat. Vroeger zat hier restaurant Helden.

caferestaurantvenster33amsterdampijp

 

  • Venster 33
  • Eerste van der Helsstraat 42
  • venster33.nl
  • vrijdag en zaterdag is het van 10.00 tot 03.00 open!
  • zondag t/m donderdag van 10.00 tot 01.00

2 gedachten over “DE PIJP’S NIEUWSTE HOTSPOT VENSTER 33

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s