PIEMENTOS DE PADRON

piementos-de-padron-5

Met de zomer nog in mijn achterhoofd denk ik vaak terug aan die heerlijke pre-dinner snacks die je in Espana krijgt als je gaat eten. My favorites Piementos de Padron. Sandra van Basket Delights gaf mij dit heerlijke recept wat ik graag met jullie wil delen. Piementos de Padron zijn niet makkelijk te krijgen in Nederland. Hoewel ik ze nu ook wel eens op NL menu kaarten zie staan. Deze groene pepers zijn heel mild en het grappige is dat er héél soms een heet pepertje tussen zit, zo 1 op de 100. Dus die gok kun je makkelijk wagen.

Mocht je deze pepertjes tegenkomen dan zijn dit 2 lekkere ideetjes, want een recept mag je dit niet noemen. Dit is een lekker snel hapje voor bij de borrel, maar bij een salade, vlees, vis of kip zijn ze ook super lekker. A Spanish Delight! ♥

piementos-de-padron-2

What’s in the Basket:

 • Piementos de Padron
 • Spaanse olijfolie
 • Grof zeezout, uit de zoutmolenWas de pepers en dep ze droog. Verhit een wok met ruim olie en leg de pepers erin. Schep af en toe de pepers om. De pepers krijgen rond om blaren en laat ze een beetje bruin worden. Na ongeveer 4-5 minuten schep je ze uit de wok en laat ze even uitlekken op keuken papier. Strooi er wat grof zeezout over en klaar is kees.Pickled Piementos de Padron
 • 300 ml Appel azijn
 • Piementos de Padron
 • 1 tl mosterdzaad
 • 5 zwarte peperkorrels
 • 2 jeneverbessen
 • 1 teen knoflook
 • kleine takje tijm
 • klein takje rozemarijn
 • 2 tl rietsuiker
 • snufje zout

pickled-piementos-de-padron-1

Mason Jar of weckpot

Doe alle ingrediënten, behalve de Piementos de padron, in een steel pannetje en breng het aan de kook. Haal van het vuur als het zout en de suiker zijn gesmolten. Doe de pepers in de Mason Jar en giet de appelazijn over de pepers. Ze moeten helemaal onderstaan. Sluit de pot en laat buiten de koelkast afkoelen. Bewaar in de koelkast en laat ze minimaal 2 dagen in de pot voordat je ze gaat eten. Ook lekker tussen een sandwich, Yummm! A pickled Delight! ♥

Kijk voor meer recepten van Basket Delights op www.basketdelights.nl

 

2 gedachten over “PIEMENTOS DE PADRON

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s