MY ALGARVE FAVORITES

Portuguese_beach_Algarve

Als je al 18 jaar iedere lente, zomer, herfst of zelfs met kerst in de Algarve ( Portugal) komt dan weet je op een gegeven moment wel alle secret hide-ways. Het leuke aan de Algarve is dat het nog zo landelijk is ( zolang je Albufeira mijdt). Zodra je aankomt op het vliegveld en voet aan wal zet dan ruik je meteen die heerlijke pine tree’s al. De Algarve heeft veel verborgen strandjes, prachtige zee maar de rode rotsen en kliffs die doen ’t hem. Zelden heb ik zulke prachtige rotsen als in de Algarve gezien. De Algarve staat ook bekend om zijn prachtige golfbanen, kip Piri Piri en verse vis. Let op de Algarve is groot, ik kom alleen in het gebied van Faro tot aan Portimao. Alle info vanaf Portimao tot en met Sagres staat niet op deze blog.

IMG_1685

Ik zeg altijd tegen Algarve virgins, ‘begin met een heerlijke cocktail bij het Sheraton Pince Cliffs Hotel in Oyos de Agua ( zie bovenstaande foto) waar ze een heel mooi barretje boven op de klif hebben staan’. Het uitzicht vanaf daar is adembenemend en dan zie je meteen waar de Portugese kust voor staat. Na afloop zou je in één van de vele restaurantjes in het hotel kunnen eten. Terwijl jij lekker aan t borrelen spelen de kinderen in de mooie tuin daar.

IMG_1613 IMG_1608

Qua stranden is er ongelofelijk veel te beleven. Hierbij mijn favorites:

IMG_1518

 Quinta do Lago/ Praia Ancou & Praia Garrao:

 • Gigi’s, zij hebben dé beste grote rode garnalen die je ooit gegeten hebt ( $$$$$) reserveren is een must 96-4045178
 • 2 Passos, hier kan je heel erg lekkere vis eten met de beste bruine rijst. Hun witte/rode/rose /sparkling sangria’s zijn heerlijk. Reserveren is een must 289-3966435 ( let op: cash betalen)
 • Waves, zit rechts van 2passos. Veel moderner maar zij hebben de heerlijkste inktvis. Aan het eind van de dag draait er een dj op het dak. reserveren niet nodig.

Al deze 3 strandtenten hebben hele goede bedjes met rieten parasolletjes. €20 voor 2 bedden incl parasol.

IMG_1321 IMG_1320 IMG_1313 IMG_1307

Hierboven de gerechten van GIGI’s. De vissen die je geserveerd krijgt krijgen allemaal een knoflook/boter sausje erbij. Om je vingers bij af te likken.

Het restaurant 2Passos wordt nu verbouwd en zal medio 2015 wel klaar zijn. Het eten bij 2passos is heel lokaal met hele pure ingrediënten. Ik ben helemaal fan van hun salades en bruine rijst met krokante spekjes. De vissen zijn die ochtend voor de kust gevangen. Alles is zo vers en de bediening zo lief. I love Christina. Ik kom er al jaren en ik krijg zelfs kerstkaarten van ze.IMG_1548

 

IMG_1574 IMG_1571

Het restaurant Waves ligt ook op een prachtige plek. Al die stranden hebben van die prachtige houten bruggen gemaakt zodat je makkelijk en snel vanuit je auto naar het strand toe loopt.

IMG_1724 IMG_1722

IMG_1555

Richting Vale do Lobo toe heb je de volgende strandtenten:

 • Maria’s, helaas niet meer het authentieke restaurant waar mee we allemaal zijn opgegroeid maar een soort Riviera Maison restaurant met prima keuken.
 • Julia’s en Izzy’s in Vale Garrao zijn prima. Goede bedjes en ik raad altijd aan om meteen als je op het strand aankomt de lunch te reserveren. Je kunt met je auto helemaal tot aan het strand rijden en parkeren. Zorg wel dat je voor 11u op het strand bent, anders wordt het parkeren een probleem, and no more beds for you…
 • Breeze, is een wat witte hippe strandtent in Vale do Lobo. Prima eten en je zit tussen heel veel Engelsen. S’avonds is het hier heel druk. Alle vele restaurants zitten stampvol, er is live music.

In Almancil heb je een leuke strandtent BJ’S. Hier kan je heel erg leuk met veel families & kids eten. Terwijl jullie aan het borrelen zijn spelen de kinderen op het strand voor je.Ze hebben er een uitgebreide kaart van hamburgers, garnalen cocktails tot kip piri piri Reserveren is een must: 289-315491

IMG_1857 IMG_1856

 

In Villamoura heb je PURO Beach. Dit is een beetje het Nikki beach van St.Tropez. Grote witte bedden met veel harde loungemuziek. Ben je op tijd kan je daar een drankje drinken of later gaan eten in grote Marokkaanse tent.

Vlakboven Albufeira ( voorbij de grote kleurrijke Marina) zit mijn favorite restaurant Evorista. Als je hier voor 10u komt dan heb je nog wel bedjes. Het strandje is niet heel groot dus je moet er op tijd bij zijn. Je kunt er heerlijk lunchen maar mijn voorkeur heeft het om er te dineren en de prachtige zons ondergang te zien. Ook hier weer veel verse vis als garnalen, octopus en heerlijke wijnen/ sangria/s of G&T.

IMG_1401

IMG_1403 IMG_1404

Wat ook heel leuk om te doen is, is om de boot bij Faro te nemen naar het eilandje Farol of Deserta ( de naam zegt het al, ga hierheen als je even moet bijkomen van je gasten of even rust wil) In Farol heb je vele restaurantjes, allemaal spot goedkoop en erg leuk om er rond te wandelen. Het tochtje met de boot duurt ruim een uur. Heel leuk om te doen. Zorg dat je voor 10u de boot neemt want daarna gaat hij niet meer ( pas in de middag om je weer op te halen)

Restaurants:

 • In Alvor zit CANICO ( deze plaats ligt iets meer richting Portimao) Dit is een super leuk restaurant dat in een grot zit en je alleen maar met een lift kunt bereiken. Heel goed authentiek eten en reserveren is een must: 282-458503
 • in Bouliquime zit PIRI PIRI, dit wordt door een Hollander gerund en er zitten alleen maar toeristen maar het eten is er zo ongelofelijk lekker. Ik raad je de grote garnalen als starter aan en daarna de kip Piri Piri als hoofd met heerlijke frietjes en sla. Eten is er niet duur. Wel even bellen van te voren: 289-366382
 • In GUIA zit het kippen restaurant RAMIREZ. Ik weet dat heel veel mensen 30 min in de taxi stappen om hier tussen alle lokalen kip te gaan eten. De kip wordt net als bij Piri Piri op BBQ.s gebakken. Het is hier heel goedkoop maar niet erg gezellig met in alle hoeken tv’s die non stop Portugees voetbal uitzenden. 289-561623
 • Mato a Visto is een lokaal restaurant in de heuvels bij Paderne. Hier kan je heel lekker, niet duur, authentiek Portugees eten. Ongelofelijk aardige mensen en er is een speeltuin voor de kinderen. Dagverse vis en je kunt er hele goede wijn bestellen en kopen. Ook leuk voor lunch. 289-367101
 • Veneza, in Mem Moniz tussen Ferreiras en Paderne is is het beste Portugese restaurant in de Algarve. Ze hebben een enorme wijnkelder met de beste wijnen. Reserveren is een must 289-367129 ( veel rijke lokalen eten hier)
 • De Zip Zip in Paderne heeft sinds kort een nieuwe kok en het eten is 100x beter geworden. Hier hebben ze de goedkoopste cataplan ( Portugese paella) van rond de €30 voor 2 pers. Heel lekker en goed. Je hoeft er niet te reserveren. Alleen maar leuk voor lunch. Tip: Neem de tafel onder de sinaasappelboom.
 • Casavostra heeft in Almancil op weg naar Vale do Lobo ( schuin tegen over Appelonia’s) 2 restaurants geopend. Een is een hamburger tent met home made fries en burgers en het andere restaurant zit 50 meter verderop en daar eet je heerlijke pizza’a en andere fijne Italiaanse gerechten. Heel toeristisch met een leuke shop ervoor. Reserveren is een must 289-397565

Naast alleen maar prachtige stranden heeft de Algarve ook vele mooie riviertjes en meertjes, watervalletjes en laguna’s. Dit plekje zit 10 min vanaf ons huis en is gelukkig nog niet door het grote toerisme ontdekt. Echt prachtig hier.

IMG_2661

 

IMG_2674

 

Qua sight seeing zijn de volgende plaatsjes /steden de moeite waard:

 • Lissabon en Sevilla liggen op 2uur rijden van de Algarve
 • Sagres is het meest zuidelijke puntje van Portugal en soms zie je Marokko liggen
 • Loulé is een heel mooi oud dorpje en heeft op zaterdag de markt daar. Zeker de moeite waard.
 • Faro heeft een leuk stadshart en vele winkeltjes en restaurantjes. Hier ligt ook de grote Faro Shopping Mall ( van Zara, tot Massimo Duti, alle winkels zijn hier vertegenwoordigd)
 • Monchique is heel erg mooi om te bekijken.
 • Albufeira zou ik mijden mits je heimwee naar een broodje kroket hebt?
 • Kijk in de lokale krantje RESIDENT waar de gypsy markt is. Vaak op woensdag in Almancil. Je moet er wel een neus voor hebben om iets leuks te vinden ( die neus heb ik niet) Het is niet te vergelijken met de Gypsie markt in Ibiza.

Shoppingmalls:

 • In Portimao zit een grote mall met Primark, Zara Home, Kiko’s etc
 • Guia heeft ook een grote Algarve shopping mall met alle bovenstaande winkels.
 • Quinta de Lago shopping mall is mijn favoriet met 4 leuke winkels als Dunas, etc. Je winkelt buiten terwijl man en kids lekker aan een drankje op een van de terrassen doen.
 • Faro shopping mall, net zo groot als die in Portimao en Guia.

Ik hoop dat je net zo van de Algarve geniet zoals wij altijd doen.

Enjoy, xx

 

7 gedachten over “MY ALGARVE FAVORITES

 1. Dag Alexandra, wat een leuke informatieve site heb je! Ben weliswaar net terug van 1 maand Zuid-Frankrijk maar ga over een aantal weken Nederland toch weer ontvluchten en ga mijn Kerst voor het eerst in Lagos vieren en kan met jouw aanbevelingen alle kanten op. Wil ook nog met de auto uitstap naar Lissabon maken. Bedankt voor de tips en succes met je site! 🌻🍀🌞

 2. Wat een leuke informatieve site heb je. Wij gaan met ons gezin op 23 december naar Albufeira en proberen voor 1st kerstdag een restaurant te bespreken maar alles lijkt dicht. Is er überhaupt wat te beleven rond de kerst in en rond Albufeira?

  • Beste Ciska, er is niet heel veel te beleven tijdens de kerst maar probeer toch even de volgende restaurants: La Pequeno Mundo( Vale do Lobo), Evorista ( ALbufeira), Canico ( alvor), Casavostra ( Almancil) en goed typisch Portugees restaurant is Veneza bij Paderne/Ferreiras ( mem Moniz). Veel gaan bellen. Succes !

 3. Hi Alexandra,
  Ik kom je blog toevallig op internet tegen. Bijna al jouw adresjes ken ik (zitten wel een paar nieuwe leuke tips tussen :-)) omdat ik daar ook al meer dan 15 jaar bijna elk jaar kom..Je weer ook je adresjes., wat leuk!! Nog een paar tips :restaurant pequeno mundo net buiten Almancil. Romantisch restaurant met niet de standaard Portugese gerechten maar net wat verfijnder, Lunchen bij Casa do Logo in Quinta do lago is ook super!! Geen straf om daar de middag te vertoeven. Hier geen uitzicht op zee maar op een mooi meer! Ik ga je blog voortaan volgen en kijk uit naar jouw nieuwe tips op gebied van travel, lifestyle etc!! 👍. Gr. Patricia

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s