PUUR & SEXY OESTERS

v01Vorige week vertelde een vriendin mij dat ze zo verliefd is. Ze kan niet koken maar heeft de geluksvogel uitgenodigd voor een etentje, tsja. Wat raad je dan aan om te maken… Ik houd het bij oesters. Oesters zijn heerlijk, zacht en zilt en ze glijden zo lekker naar binnen. Voordeel is dat je elkaar hapjes kunt geven. Lees even, voordat je geliefde binnenkomt, hoe je ze openmaakt, je maakt een onvergetelijke indruk!

 

 

 

 

Verse oesters ( 2 pers)

  • Benodigheden:
  • 12 verse oesters
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 handen met ijsblokjes
  • 1 citroen, in partjes gesneden

Je opent een oester als volgt (doe het voorzichtig):

Leg een oester met de bolle kant naar beneden in een doek op het aanrecht. Houd je hand erbovenop. Snijd met een oestermes langs de binnenkant van de bovenste schelp de spier (aan de achterkant van de schelp) door die de schalen gesloten houdt.  Verwijder de bovenste (platte) schelp. Snijd het oestervlees los van de onderste schelp, maar laat het oestervlees er wel in liggen. Laat wat van het vocht weglopen en laat de oester even een minuutje bijkomen. Meng in een kom de rode wijnazijn, het sjalotje en wat zwarte peper tot een dressing. Schep de ijsblokjes in een plastic zak en wikkel er een theedoek omheen. Sla het ijs tot gruis. Leg het ijsgruis op een grote platte schaal. Leg de oesters tussen het ijs en serveer er de dressing, de citroenpartjes en de zwarte pepermolen bij.

Lees er alles over in Machtelt de Vries haar nieuwste boek Sexy Food. Verkrijgbaar bij oa Bol.Com voor € 24,95 of kijk op http://www.sexyfoodkookboek.nl
 
 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s