EEN AANWINST VOOR ANTWERPEN, HOTEL FRANQ

 

Een weekendje Antwerpen is altijd een goed idee, want je bent er zo vanuit Amsterdam. Laat er vorige week nou net een prachtig nieuw hotel zijn open gegaan. In een voormalig imposant bankgebouw, opende Hotel FRANQ haar deuren. De naam van het hotel komt van de Belgische Frank en legt op deze manier de link met het bankgebouw. Met de komst van dit luxueuze boutique hotel en een gastronomisch restaurant is Antwerpen een pareltje rijker.

Gelegen op een steenworp van Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal en de Meir, verrast Hotel FRANQ je met een combinatie van historische charme en hedendaagse urban-chique. Ik ben zo trots op mijn vriendinnetje Anouk van Spaendonck die de hele inrichting op zich nam. Dat heeft zij echt prachtig en vakkundig gedaan. Terwijl het hotel net pas officieel geopend is, heeft zij deze prachtige locatie meteen omgetoverd tot een heel warm, charmant Boutique hotel.

 

Franq telt 42 kamers en suites en de laagst mogelijke prijs op dit moment is €159  per nacht in een small classic kamer, exclusief ontbijt. In het restaurant met open keuken, dat openstaat voor iedereen, worden ook lunch en diner geserveerd.

De kamers bevinden zich in het historische bankgebouw en hebben een moderne hedendaagse stijl. Ze zijn voorzien van een prachtig modern vrijstaand bad of een grote regendouche. De beauty producten zijn van Elemental Herbology. Overal is gratis wifi aanwezig. Alle kamers hebben een Nespresso apparaatje op een verdekt plekje staan.

Het is niet alleen een romantisch stijlvol hotel maar je kunt er ook goed vergaderen. In prachtige stijlkamers.

Uitzicht van het terras is zeer de moeite waard.

 

Overigens heeft mijn man een hele andere reden om nog een keer terug te komen. Hij is een gerenommeerde gin kenner en ontdekte tijdens de opening een heerlijke gin die ze daar schenken. Alleen daarvoor moet je al een keertje binnen lopen om aan de knusse bar een heerlijke sprankelende Gin tonic te drinken. Ze hebben daar de aller-lekkerste gin, van het merk HAVEN. Dan heb je meteen een reden om na afloop lekker te blijven slapen. Een aanwinst voor Antwerpen.

Hotel Franq, Kipdorp 10-12, Antwerpen. www.hotelfranq.com

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s