Close encounter with the BrowGal Queen

Vorige week had ik in Hudson Bay, een meet & Greet met Amerika’s most famous brow queen Tonya Crooks die het merk The Brow Gal heeft opgericht. Ooit in de leer bij Anastasia, die inmiddels haar wenkbrauwpotlood in de wilgen heeft hangen. Deze make up Artist heeft na haar studie aan de Royal Academy of Arts in London, zich volledig gericht op het creëren van de perfecte wenkbrauw. Anders dan anderen denkt de charmante Tonya Crooks niet in sjablonen of meetconstructies, maar bekijkt ze de wenkbrauwen van iemand per persoon, zoals ze naar een schilderij kijkt.

In een oogopslag zag Tonya al dat mijn wenkbrauwen nodig toe waren aan een goede opknapbeurt.  Kloppen mijn afmetingen? Klopt de vorm, de dikte? Ze heeft een hekel aan te zware wenkbrauwen, die je al aan ziet komen lopen voordat je de rest van de persoon ziet. Gelukkig was dat bij mij niet het geval en ging ze meteen aan het werk. Er werd gewaxt, geknipt en geplukt en het eind resultaat was geweldig. Een goede wenkbrauw snoept zo maar 5 jaar van je leeftijd af, mits de wenkbrauw je gezicht goed lift.

 

Tonya heeft een onberispelijk oog voor detail. Voor mij is zij echt de wenkbrauw queen op het moment ( met Roya op een goede tweede plek). In de USA is ze inmiddels al wereldberoemd en haar clientèle bestaat inmiddels uit Julia Roberts, Eva Mendes, Britney Spears en Gwyneth Paltrow.

 

Het wenkbrauwpotlood van BrowGal wordt gemaakt in Zuid-Korea en heeft een heel specifiek eigen slijpertje dat aan het potlood vastzit,. Het is niet de bedoeling dat je er ook de kleurpotloden van je kids mee slijpt, aldus Tonya.

Tonya leerde me dat ik met dit fijn geslepen potlood mijn haartjes van mijn wenkbrauwen licht kon inkleuren. Ondanks dat ik nooit het wiskunde A of B pakket heb gehad was het heel makkelijk om te zien hoe ik precies te werk moest gaan. Zij gebruikte de truc met het potlood van je neusvleugel tot aan het begin van je wenkbrauw. Daar begin je dan en je eindigt bij het punt waar het potlood van je neusvleugel tot onder je oog komt. Simple it is.

 

 

Nog een ding, Haal nooit teveel weg in het midden van je wenkbrauw.  Een wenkbrauw haartje doet er gemiddeld 52 dagen over om terug te groeien. Voor de‘overplukkers’ heeft Tonya een speciaal  wenkbrauw serum  (zonder hormonen) dat je ook voor je wimpers kunt gebruiken.

De Brow Gal producten zijn te verkrijgen bij Skin Cosmetics en wanneer je how to filmpjes wil zien ga dan naar  www.thebrowgal.com

Hier nog enkele before & afters:

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s