NETFLIX: THE GOOD WIFE

Ik heb een nieuwe guilty pleasure. Of noem het een Netflix verslaving. Ik ben helemaal hooked on The Good Wife. Weken houdt deze serie mij nu bezig. Will & Alicia. Inmiddels ga ik richting het einde, seizoen 7 en is niets meer wat het lijkt. Afgelopen vrijdag was ik toevallig ‘one handshake away’ van Will Gardner. Ben je benieuwd? Klik dan snel door…

Mocht je het nog nooit hebben gezien. Hier in t kort het verhaal. The Good Wife, die in 2009 van start ging, gaat over Alicia Florrick en haar gezin. Haar man Peter Florrick (gespeeld door Chris Noth, die we kennen als Mister Big van Sex And The City), is een voormalig officier van justitie. Hij verblijft in de gevangenis vanwege een openbaar seks- en corruptieschandaal. Alicia moet hierdoor op haar eigen benen staan en keert mede daardoor terug in de advocatuur. Na dertien jaar de rechtszaal niet meer te hebben betreden, pakt ze haar professie op bij advocatenkantoor Lockheart/Gardner.

The Good Wife is in mijn ogen, een van de beste advocatenseries ooit. Net nog iets leuker dan Suits.

De personages zijn geraffineerder, uitgekookter en toch ook zeer herkenbaar. Ze laten niet het achterste van hun tong zien waardoor er altijd wat de raden valt. Al die mysteries lieten me aan de buis gekluisterd zitten. Soms zo erg dat ik tussen het schrijven in 2 afleveringen overdag heb bekeken. Oa een episode dat Colin Sweeney (zie foto hieronder)  terug keert ( in diverse personages) omdat hij weer eens zijn vrouw had vermoord. Wat wil het toeval dat ik een paar uur later, naast hem zit op het terras in de Sea Food Bar in Amsterdam. Ik moest echt twee keer kijken.

Ik wilde natuurlijk meteen met hem op de foto ( leuk om de ogen van mijn vrienden uit te steken die ook helemaal in The Good Wife zitten) maar durfde de Amerikaanse acteur niet tijdens het eten te storen. Net toen hij opstond om weg te gaan, kwam er een meisje naar hem toe lopen, die hem iets vroeg. Volgens mijn man wilde ze ook met hem op de foto maar kapte hij het af. Ik durfde niet meer. Ik had hem zo graag willen vertellen dat ik diezelfde middag nog 2 afleveringen van hem had gezien.

Later vroeg ik het meisje wat ze aan hem gevraagd had. Ze antwoordde: “Of ik de tafel van hem mocht overnemen maar hij verwees me naar het bediend personeel.’ Agh daar ging mijn ‘one handshake away ‘ van Will Garder……

 

Toen maar heel kinderachtig nog snel even deze foto van hem gemaakt.

Netflix the Good Wife. Een aanrader.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s