BUCHINGER DAG 9

IMG_7431

Zondagochtend, sta ik vroeg op om met de Buchinger bus naar de bergen te gaan. Daar zullen we een wandeling van zo’n 1.5 uur maken. Ik maak me zorgen. Gaat t steil worden? Is t niet te warm, wat is het tempo van de groep? Ik hou helemaal niet van omhoog lopen. Dan hoor ik opeens de stem van mijn vader: Een mens lijdt dikwijls het meest, door het lijden dat hij vreest.” Dus shape up, en go. Het eerste kwartiertje gaat goed, een lange vlakke weg langs een ravijn, maar dan moeten we gaan klimmen. Best een pad steil omhoog en al snel word ik ingehaald door iemand die veel dikker is dan ik. Het doet me denken aan de keer dat ik in 2008 (ongetrained) aan de NY marathon mee deed. Binnen een half uur werd ik al ingehaald door een blinde met een stok. Nog eens een half uur later door Pino uit Sesamstraat. Nu op die berg krijg ik een déjà vu. Toch is het geen wedstrijd en ik besluit rustig aan te doen. Uiteindelijk blijkt dit het enige lastige stuk en ben ik na 7 km zeer voldaan als ik bij de bus aan kom. I did it, 10.000 stappen gezet. Hoeveel calorieën zou ik verbrand hebben?

Dag 9

Dag 9

Vandaag breek ik met het vasten. “Break the fast’ zoals ze hier zeggen. Ik ben inmiddels 5 kilo afgevallen ( ik ga de weegschaal steeds leuker vinden) en zal ik nu heel langzaam mijn calorie toename van 250 naar 800 verhogen. Voor de lunch krijg ik een appel compote op mijn kamer. Dit ziet er precies uit als het van der Valk schaaltje appelmoes maar dan met een aardbei. Vast heel erg Spaans. Ik heb er moeite mee. Allereerst omdat ik huiverig ben voor gepureerde dingen. Alles wat op baby voeding lijkt vind ik vies. Noem het een tic. Ten tweede heb ik moeite om weer te gaan eten. Ik baal ervan. Zat er 10 dagen zo lekker in. Moet je voorstellen, 10 dagen niet eten, niet aan eten denken, geen honger hebben, geen boodschappen doen, niet meer ontbijten, lunchen, dineren, koken. Dat scheelt je zo al 5 uur per dag. Ik ben echt zenuwachtig voor wat komen gaat. Kan ik het wel? Alle verleidingen liggen weer op de loer. Wat mag ik eten, wat kan ik eten, zodat de kilo’s eraf blijven en meerdere kilo’s zullen volgen? Gelukkig heb ik morgen een afspraak staan met de diëtiste. Hopelijk zal zij mij kunnen begeleiden naar de volgende stap.

Dag 9

S’middags krijg ik een appel en vanavond mag ik dan eindelijk naar het restaurant. Daar zal ik een soep krijgen met aardappelen erin. Ik ben zo benieuwd hoe mijn darmen dit gaan vinden? Ondertussen is het hier nog drukker geworden. Het valt me op dat de meesten mensen tussen 20-50 weg zijn. Vakanties die klaar zijn, ouders waarvan de kinderen die weer naar school gaan. Het is nu een beetje een bejaarden soos geworden. Volgens mij is er vandaag zelfs een 108 jarige ingecheckt.

Dag 9

Dag 9

S’avond ga ik naar het restaurant en krijg gelukkig een leuk tafeltje buiten. Het eerste uur zit ik er alleen. Ik kijk naar het geroezemoes om me heen en zie dat de meesten tafels bezet zijn door stellen of groepjes mensen. Ze hebben het allemaal gezellig zo met hun glaasje water. Ik heb een diploma voor me liggen waar de directie mij feliciteert met mijn 10 dagen vasten. Vanaf nu zal ik 3 x per dag in het restaurant gaan eten met 800 calorieën op een dag. Christina uit Madrid komt om 21u naast me zitten ( dat is het tijdstip waarop de Spanjaarden gaan eten). En mijn vriendin Soraya. Het wordt opeens heel gezellig.

Dag 9

Als ik rond 22.30 naar mijn kamer wil gaan kom ik langs een tafel met een Saoedische familie. Een moeder met haar 2 dochters die aan tafel zitten met Susanna uit Nederland. Een hele leuke vrouw, wonend in Amsterdam zuid en er jaren jonger uit ziet dan zij is. Ik had al gehoord dat ze zou komen en nu ontmoet ik haar eindelijk. Ook de mooie Franse Juliette ( de enige aardige Francaise) komt erbij. Het wordt opeens nog een hele gezellige avond. We verkassen via de tuin waar de Saoedische zusjes Noha en Nour mij een verborgen groente tuin laten zien met mooiste mango’s, tomaten en andere kruiden. Handig te weten wanneer je midden in de nacht honger krijgt.

We besluiten een kleine afterparty in de bibliotheek te houden. Juliette steelt ergens 10 kruidenthee’s vandaan en de rest van de avond bekijken we elkaar foto’s, spelen we backgammon en en de Saoedisch leren mij hoe je een hoofddoekje om doet. Het wordt een hele gezellige afterparty, zonder de drank maar met kruidenthee. Twee weken geleden nog, zou ik het nooit hebben geloofd…

 

Dag 9www.buchinger-wilhelmi.com

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s