HAPPYHAPPYJOYJOY

o

Het vorig jaar (in aug) geopende restaurant van Julius Jaspers Happyhappyjoyjoy is een hectische, lawaaiige en net zo energieke tent als de naam doet vermoeden. Als Amsterdam Centrum snob dacht ik altijd dat het restaurant veel te ver weg voor mij lag. Hoe bekrompen kan je denken, want op nog geen 10 min fietsen, nog voor de Hallen, zit dit geweldige restaurant op de Bilderdijkstraat. Sindsdien ben ik fan. Bij Happyhappyjoyjoy zit je ontzettend leuk, of je nu aan de bar zit of aan het keukenbarretje of zelfs in een besloten ruimte met groep van max 12 pers. Het personeel hartelijk en vooral heel snel. De kaart is verrassend en groot genoeg om een week lang te komen eten en iedere keer wat anders te proberen. Je kunt mij sinds ik daar gegeten heb, wakker maken voor de steamed buns met crispy chicken of pekingduck. Fingerlicking good.

Bij binnenkomst zie je meteen de grote rode parasols aan het plafond en de opvallende rode posters aan de muren. Het interieur is grappig, beetje schreeuwend maar gezellig. De hoge, glazen pui met felgekleurde lichtbakken en de gezellige drukte binnen nodigen echt uit tot binnenlopen. Voorin staat een grote bar, daarna krijg je het restaurantgedeelte en in de ruimte achterin beslaat de grote keuken de hele achterwand – waar je aan de keukenbar kunt eten. Of ik er nu op een maandag, dinsdag of op een zondagmiddag kom, de zaak zit altijd stampvol.

HappyHappy2-750x440

Het grappige aan Happyhappyjoyjoy is dat er niet voor één Aziatische keuken is gekozen, zoals in de meeste Oosterse restaurants. De kaart is een potpourri van Vietnamese, Thaise en Chinese gerechten en de keuze is ruim: er zijn maar liefst 103 gerechten. 

Er wordt geadviseerd niet alles tegelijkertijd te bestellen want het past A niet op je tafeltje en B alles wordt koud en dan sta je zo weer buiten. Begin met zo’n 3 gerechten per persoon. Het irritante is dat ik zo verliefd ben geworden op de steamed buns met crispy chicken en de Peking duck dat ik iedere keer weer hetzelfde bestel. Net als de gefrituurde inktvis met limoen. Gelukkig eet ik steeds met andere vrienden dus ik kan lekker met ze meeproeven. De vegetarische tempura is ook overheerlijk. De dumplings, bao’s en pad thai zijn allemaal even goddelijk. Ook een fijne bijkomstigheid: de gerechten zijn zo goed geprijsd. Je bent niet een fortuin kwijt na afloop.

o (1)

hhjj-2 Happyhappyjoyjoy-5-e1440486086648

happyhappyjoyjoy4-638x425 Schermafbeelding-2015-08-03-om-21.30.39

Happyhappyjoyjoy
Bilderdijkstraat 158, Amsterdam
7 dagen per week geopend zondag t/m donderdag van 12.00 tot 01.00 uur, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 02.00 uur. Ik raad je aan te reserveren want deze tent is nog zo populair dat hij iedere avond bomvol zit.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s