ONTBIJT TIP: MY MOTHER IN LAW TOASTJE

IMG_9849

Hebben jullie ook ontbijt rituelen? Ik ontbijt sinds enkele maanden iedere ochtend met havermout pannenkoekjes. Ik klop een ei met een lepel kwark en gooi daar een eetlepel haverzemelen bij. Deze bak ik in de pan en dip ze later in wat kaneel ( pure kaneel uit de souk van Marrakech). Een heerlijk ontbijtje en tot de lunch ben je verzadigd. Op vakantie doe ik het anders. No way dat ik mijn havervlokken mee ga sjouwen. Bij vrienden in Soto Grande in España, ontdekte ik dat ze daar overheerlijk ontbijten met een rijk belegd toastje. Dit toastje heb ik schaamteloos gekopieerd ( excuses D&D) naar de Algarve wanneer ik daar op vakantie ben. We hebben het omgedoopt tot Toastje Algarve, en echt iedereen die bij ons dit ontbijtje mee pikt, is groot fan geworden.

Men beginne met het brood. De reden waarom ik het toastje altijd daar eet en niet in Nederland, komt namelijik door het brood. In Portugal verkopen ze het ‘ Mother in lawbread. Dit brood is zo hard, dat je er iemand, in dit geval je schoonmoeder, meteen mee knock -out kunt slaan. Grappige verwijzing maar even voor de duidelijkheid, dit gaat niet over mijn schoonmoeder. Dit stevige brood moet je natuurlijk wel even toasten want anders is het niet te eten. Je kunt ook een zuurdesem brood nemen. De broden zijn vaak al voorgesneden en soms tref ik zo’n hartje op mijn bord aan.

IMG_3746

Als het toastje op je bord ligt, begin dan met een likje cream cheese als Philadelphia.

IMG_3748

De voorbereiding is het meeste werk, om de tomaat en avocado zo dun mogelijk te snijden. Na de cream cheese garneer met plakjes avocado en tomaat.

IMG_3745

 

IMG_3743

Besprenkel daarna met een druppeltje olie ( dan vloeit het toastje zo lekker door je darmen), wat (zee) zout en peper erover heen maar we zijn nog niet klaar. Het toastje is niet af zonder..

IMG_3747

een likje Sambal Manis erbij.

IMG_3744

Voila, toastje Algarve! Wie maakt de Nederlandse versie voor mij?

IMG_9412

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s