IBIZA YOGA DETOX

IMG_7508

Twee weken geleden was ik voor een weekje in Ibiza. Nee, ik kwam er niet voor de Pacha openingsfeesten maar voor het echte serieuze Yoga & Detox werk. Denk nu niet meteen aan tarwegras klisma’s of aan zweverige yoga, want het was allemaal; voor een detoxleek als ik, prima te doen. Naast 2 keer yoga op een dag, volgden wij een milde detox kuur waar we zelfs s’avonds wijn bij mochten drinken. The best of both worlds.

We zaten vlakbij Cale Carbo in een prachtig huis, uitkijkend op de magische rots Es Vedrà. Het uitzicht was echt adembenemend. Ik bleef maar foto’s nemen, steeds weer van het zelfde uitzicht. Bij thuiskomst heb ik er echt tientallen moeten wissen omdat het nergens op sloeg. Maar ik kon ook nog niet heel veel, aangezien ik met een gebroken been (in het gips) daar aankwam. Terwijl de meeste lekker gingen wandelen, of naar beneden liepen voor een duik in de zee, was ik veroordeeld tot een heerlijk loungebank waar ik de hele dag kon staren over een spiegelgladde zee. Zelfs een boek kon mijn aandacht niet afleiden. Zo zen als in die week ben ik in lange tijd niet geweest. Dat gevoel hield ik in Nederland nog precies een week vol.

IMG_7429

IMG_7244

Die Es Vedrà healde op magische wijze mijn been. Direct bij terugkomst kon ik zelfs een handstand met mijn gips maken.

IMG_7606

IMG_7263

 

FullSizeRender 2 FullSizeRender 3 IMG_7223

IMG_7344

Onze yoga teacher en organisator van deze Ibiza week was Frederike. Zij geeft al jaren yoga les en organiseert yoga (stilte) retraites over de hele wereld. Ik ken niemand die zo lenig is als zij. Iedere ochtend met zonsopgang gaf zij les op het prachtige terras. Na zo’n anderhalf uur yoga, kregen we na afloop allemaal nog een mini massage van haar. Na een hoofd en voetmassage van haar, begon meteen je dag zo lekker. Aan het begin van de avond als het weer wat was afgekoeld kregen we onze 2e les. Dit varieerde van stretching, tot ademhalings oefeningen. Of met 1.5 kg waterflessen in ons hand, wat aerobic dans lesjes. Zeer afwisselend dus.

IMG_7425

Er werd niet alleen veel aan yoga gedaan maar ook aan stretching. Met een gebroken been kon ik niet  heel veel doen maar dit bankje hielp mij aardig. Heel veel oefeningen kon ik zittend doen. Het heeft mijn herstel zo goed gedaan.

IMG_7347

Sommige poses waren nog wat moeilijk in t gips.

IMG_7499

IMG_7500

Yoga by night.

IMG_7456

IMG_7461

De detox kuur was van het Zwitserse merk Ringana. Het is een milde effectieve kuur waar je toch normaal bij kon blijven eten en zelfs een glas ( of meer) wijn bij kon drinken. De detox bestond uit 100% pure ingrediënten, boordevol mineralen en vitamines. S’ochtends begonnen we met een glas warm water met citroen. Daarna werden de Cleansing pack roze shakes uitgedeeld. Deze leken op een heerlijke strawberry daiquiry maar als je eenmaal een slokje had genomen, viel die smaak van een daiquiry snel tegen. Het drankje zorgt voor een verbeterende uitscheiding van schadelijke stoffen en zorgen dat je spijsvertering op gang wordt gebracht. Na het ontbijt vulden we onze personlised water fles met een Ringana DEA. Dit is een vochtafdrijvend drankje ( niet vies) wat zorgt voor de vetverbranding. Vooral in combinatie met sport en een evenwichtig voedingspatroon helpt het goed. Na het ontbijt en diner namen we 2 detox capsules deze ontgiften de lever ( vandaar dat wijn toegestaan was). Ik slikte nog net niet mijn detox pillen met wijn weg.

IMG_7251

Doordat ik in het gips zat had ik me van te voren niet gewogen maar na 1 week detoxen in combinatie met onderstaande gerechten, ben ik zeker 2 tot 3 kilo afgevallen. Mijn kleding zat veel losser. Mijn mede cursist en roomie M was 3 kilo afgevallen. Nu hield zij zich er 100% aan terwijl ik s’middags echt zin had om op iets te kauwen ipv groentesoep op waterbasis te drinken. We aten die hele week veganistisch. Dit was prima te doen maar soms mistte ik kip, vis of vlees zo erg dat ik even de lokale Spar in dook voor wat visjes in olie of een zakje ongebrande nootjes.

IMG_7237 2

Het ontbijt bestond uit vruchten, rozijnen, gojibessen, papaya, walnoten, boekweit en een scheutje water. Ik at het graag allemaal op ( vulde voor de hele ochtend en zelfs middag) maar dan zonder water. Zodra iets op een papje gaat lijken, ugh dan wil ik het niet meer.

IMG_7373

Daarna had onze kok Purna, zelfgemaakte tahin, hummus en guacamole op tafel gezet wat je op een rijstwafel of cracker kon smeren. Echt heerlijk. Je verwacht dit niet voor het ontbijt maar toch erg lekker na een yogales. Het vulde ook zo lekker.

IMG_7224

Voor de lunch kreeg je of deze groentesoep met veel selderij, bloemkool en wortel op waterbasis of je kon zelf ergens gaan lunchen. Na 2x deze soep te hebben gegeten verkoos ik toch een slaatje met kip of tonijn bij de restaurants Atzarro of La Paloma. Ik wil echt op iets kunnen kauwen. De soep was zeker heel gezond maar sorry, 2 keer in de week vond ik meer dan genoeg.

IMG_7225

Hmmm heerlijk dacht ik nog de eerste dag, een lekker stukje foie gras ( my guilty pleasure) met vijgenchutney. Niets was minder waar. Gebakken tofu met een chutney van pruim. Dat was even wennen.

IMG_7268

De courgette spaghetti was heerlijk. Purna was erg goed in t maken van chutney’s als ananas of pruimen. Ook de linzen waren niet droog, overal zaten veel kruiden en super foods in. Na een paar dagen was ik volledig gewend geraakt aan dit veganistische eten. Zo gezond. Het viel me op dat we allemaal zo’n helder wit oogwit hadden, een stralende huid en glanzende haren. Ik geloof zeker dat gezond eten hiervoor zorgt.

IMG_7364

IMG_7523

Na 7 dagen achter elkaar in de keuken te hebben gestaan was er de laatste dag rust voor onze Duitse Purna. Koken is hard werken.

IMG_7367

Niet alleen kregen we yoga op ons terras maar ook bij de Sunset Ashram. Op het strand. Prachtig om daar de zon onder te zien gaan. Namasté.

IMG_7370

Wij, (10 cursisten) hebben een fantastische week gehad en iedereen was het erover eens dat we slanker, fitter, gezonder, leniger waren geworden. En zo ongelofelijk zen.

Mocht jij ook enthousiast geworden zijn over onze heerlijke yoga week, dan zijn er dit jaar nog 2 x een yoga detox in oktober. Van 12-18 okt en 24 -31 okt. Mocht je interesse hebben mail dan voor prijzen en informatie naar Frederike. Zij zal je vragen beantwoorden. Haar mailadres is: pranavalohita@me.com

 

 

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s