KIM WAS IN COLUMBIA

IMG_8411

Colombia, erg gevaarlijk zou je denken? Totaal niet! Net terug van een waanzinnig reis samen met de kinderen. Cartagena de Indias is toch wel de place to be. Een oude Spaanse nederzetting met een mooie stadsmuur om het oude gedeelte heen. De sfeer heeft iets weg van Marrakech, Ibiza en Havana. Nou ben ik ook een foodie viel ik daar met m’n neus in de boter. Zoveel heerlijke restaurants dat ik er nog wel een week had kunnen blijven.

IMG_8642

IMG_8506

Hotels ook in overvloed. Het zijn allemaal oude huizen met grote binnenplaatsen. Santa Clara is hét hotel in de stad maar er zijn ook veel kleine boutique hotels zoals La Passion, Ananda Hotel, Casa Blanca en Hotel Casa Pestagua.

Aan het eind van de middag komt iedereen tevoorschijn en is iedereen klaar voor de avond… Even een kleine top selectie van mijn favorieten; La Perla een heerlijk Peruaans restaurant waar je verse ceviche eet met een goed glas wijn. Zin in een goed stukje vlees? Quebracho is de Argentijn met de lekkerste chimichurri saus. El Boliche is een te schattig klein tentje waar de ceviche aan de bar voor je klaargemaakt wordt, je moet alleen geen haast hebben want snelle service kennen ze hier niet. Plaza de Trinidad is te gezellig. Eerst even Italiaans eten bij Trattoria di Silvio en daarna bij bar Demente nog een drankje drinken. Restaurant Carmen heeft een soort fusion menu met veel verse vis en slow food vlees gerechten.

IMG_8396

 

IMG_8436 IMG_8418

Nog te warm in de stad? Op de stadsmuur met uitzicht over zee kan je een borrel drinken bij ‘Cafe del Mar’. Je gelooft het niet maar in januari hebben ze een ‘music’ festival waar zelfs Armin van Buren komt draaien. De disco’s staan erom bekend dat je er tot in de late uurtjes je moves kan laten zien. The day-after neemt iedereen een boot naar de Rosario eilanden waar het feest gewoon doorgaat. Het enige verschil is dat je dan met je voetjes in het zand verse kreeft zit te eten terwijl je je ogen uitkijkt naar wat er allemaal voorbij vaart!

IMG_8612 IMG_8617 IMG_8626 IMG_8628

Een super leuke én veilige bestemming die ik iedereen aan kan raden. Liefs Kim

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s