HEALTHY START

DSC_0332-versie-2

Vraag jij je weleens af; hoe kan ik mijn vreet buien doorbreken, of hoe kom ik van die ellendige extra kilo’s af? Of, ik eet toch gezond, maar ik voel me helemaal niet lekker in mijn vel. Hoe krijg ik meer energie? Deze onderwerpen zullen je vast bekend in de oren klinken. Hier kunnen we allemaal best wel eens wat hulp bij gebruiken. Je goed voelen is voor iedereen bereikbaar maar helemaal niet zo vanzelfsprekend. De 2 knappe zusjes van Putten hebben daarom de site Healthy Start opgericht om je hierbij te helpen.

Healthy Start is voortgekomen uit de passie van Frédérique voor eerlijk, lekker en gezond eten. Na een bijzondere weg van interessante opleidingen is zij als food coach aan de slag gegaan. Ze geeft als voedingsdeskundige individuele aandacht, support en advies om een gericht doel te behalen. Ook geeft ze workshops waar ze verteld over de orthomoleculaire en hormonale invloeden van voeding op je lichaam. Verder organiseert zij  kookcursussen, waar iedereen weer even gezond geïnspireerd kan worden.

voedings-advies

Ghislaine houdt van lekker eten maar heeft van koken beslist geen kaas gegeten. Zij heeft de website gemaakt en houdt zich bezig met de marketing en social media. Samen zoeken ze steeds naar nieuwe inspiratie, zo hebben ze laatst met een Australische Chef kok gekookt.

intake

Ondanks de logistieke afstand hebben de zusjes een hechte band. Frédérique woont met haar gezin in Nederland maar Ghislaine woont hier al jaren niet meer. Na 5 jaar in Mexico en bijna 8 jaar in Brazilië gewoond te hebben, woont Ghislaine nu met man en kinderen in Zwitserland. Toch belet het ze niet om samen vol met passie en gedrevenheid aan deze site te werken.

DSC_0291-versie-21-1024x681

Je kunt Healthy Start zien als een vraagbaken. In sommige gevallen is één vraag online voldoende om jou weer op de rit te helpen en soms is het juist bijzonder fijn om onder begeleiding jouw persoonlijke doel te bereiken. Via de website kan je ze persoonlijke vragen sturen of een afspraak maken. Of mail ze op info@healthystart.nl Voor informatie ga je naar: www.healthystart.nl

Hieronder nog 3 heerlijke recepten van de zusjes.

IMG_5373

 

Glutenvrije Quiche

Ingrediënten:

 • 150 gram boekweit meel
 • 1 ½ theelepel xantaangom
 • ½ eetlepel zeezout
 • 1 eetlepel maanzaad
 • 6 eetlepels koude roomboter
 • 1 ei
 • 1 eetlepel koud water
 • 1 rode paprika
 • 1 courgette
 • 1 zoete aardappel
 • drie takjes verse tijm
 • 1 witte ui
 • 1 rode ui
 • 6 Cherry tomaatjes doormidden
 • 1,5 dl slagroom of kokosroom
 • drie eetlepels ricotta
 • drie eetlepels gebrokkelde feta
 • handje geraspte Parmezaanse kaas

How to:

Taartdeeg:

Vermeng in een kom, boekweitmeel, xantaangom, zeezout, boter, maanzaad en het ei en kneed dit geheel goed door elkaar. Voeg dan de eetlepel water toe maak een bal van het deeg en zet dit voor 1 uur weg in de ijskast. Pak een taartvorm van 22 cm en vet deze in met boter, leg hier bakpapier in en vet deze ook in met boter. Rol het deeg zo dun mogelijk uit en bedek de taartvorm. Leg bakpapier op het deeg en leg daar bak bonen in om de bodem alvast voor de garen zodat deze knapperig blijft. Bak de bodem zo’n 15 minuten in een verwarmde oven op 180 graden. Haal dan de bodem uit de oven.

Vulling

Pak een braadslee en leg daar de in blokjes gesneden groente op. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en tijm en bak deze ongeveer 15 a 20 minuten in de oven op 180 graden lekker zacht en gaar. Bak in de pan de in ringen gesneden uien totdat ze glazig en mooi zacht zijn, strooi daar wat tijm en wat peper en zout over. Snijdt de Cherry tomaatjes doormidden. Pak de taart bodem en verdeel de gebakken uien en de gegaarde groente er gelijkmatig overheen. Verdeel dan de eetlepels ricotta en feta en de halve Cherry tomaatjes. Klop in een bakje de slagroom het eitje en de Parmezaanse kaas en giet dit geheel over de groenten. Zet de taart voor nog een kleine 20-30 minuten in oven totdat de vulling mooi gegaard is.

chocoladetaart

 

Boekweit Chocolade Taart

Ingrediënten:

 • 100 gram boter
 • 100 gram donkere 70% chocolade
 • 4 grote eieren kamertemperatuur
 • 100 gram suiker
 • mespunt zout
 • 1 vanille stokje de inhoud uitschrapen
 • 35 gram boekweitmeel
 • 35 gram amandelmeel
 • Frambozen

How to:

Zet de oven aan op 180 graden. Neem een 21 cm bakvorm en vet deze in met boter en doe dan de bakpapier erin (zo blijft het papier goed zitten). Smelt de boter en de chocolade au bain marie (een hittebestendige schaal in een pannetje met heet water zetten). Doe in een andere schaal de 4 eieren en de suiker met het mespuntje zout. Klop dit mengsel heel goed met de mixer, doe er wel tussen de 5 en de 9 minuten over om dit te kloppen zodat het lekker luchtig wordt. Als de chocolade en de boter een mooi glad mengsel is geworden voeg je dit samen met het vanille bij de opgeklopte eieren en roer het rustig door, voeg dan de boekweit en amandelmeel toe, doe het in de vorm en zet het in de oven voor maar 20 minuten goed in de gaten houden want soms is 19 minuten al echt genoeg. Check met een breinaald (als je die nog ergens hebt???) en dien het op met frambozen saus.

 

IMG_4858-740x450

 

KIP QUINOA BALLETJES
Je kunt dit gerecht maken in kleine balletjes voor in de soep of als tussendoortje maar ook als hamburgers.
Ingrediënten:

1 ei
1 prei kleingesneden
450 gram kip gehakt
1 eetlepel Dijon mosterd
100 gram gerapte parmezaanse kaas
6 volle eetlepels gekookte quinoa
Handvol verse kruiden, peterselie en koriander
Roomboter

How to:

Dit gerecht is voor 4 personen. Doe een klontje boter in een bakpan en bak de kleingesneden prei zachtjes aan tot ze glazig worden. Doe het gehakt, mosterd, de verse kruiden en de prei in een blender. Doe dit mengsel in een kom en voeg daar de gekookte quinoa bij. Gebruik je handen om er balletjes of hamburgers van te maken. In een gote pan met een klontje roomboter bak je ze gaar. Je kunt ze ook in de oven doen, leg ze dan op bakpapier en bak ze voor 30 minuten op 180 graden!

Zeg… geef mij ook zo’n zus.

 www.healthystart.nl 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s