RESTAURANT MANA MANA

IMG_6345

Ottolenghi fans opgelet, ik heb de Hummus & aubergine hemel in de Pijp gevonden. Gisteravond at ik ongelofelijk lekker in het pas heropende Mana Mana, een Israelisch restaurantje in de Pijp. De hele avond werden wij overladen met veganistische gerechten ( bestel het verrassingsmenu). In principe wordt er vegetarisch gekookt maar voor de vleesliefhebbers staat er ook een gerecht op de kaart. We aten de lekkerste falafel, pita broodjes, gepofte aubergines met zoete granaatappel pitjes maar mijn absolute favoriet waren de gebakken bloemkool en de homemade hummus.

Het restaurantje is heel erg klein, er staan beneden maar enkele tafels waarbij je aanschuift bij andere gasten. Akoestiek is dan wat minder. Boven is er nog een verdieping met een grote lange tafel. Dus reserveren is gewenst.

IMG_6343

 

We begonnen met een romige paprika, tomatensoep met een topping van Italiaanse kaas.

IMG_6336

 

IMG_6337

 

Deze falafel balletjes waren heerlijke knapperig en lagen in een saus van hummus en tahin. Ze waren smeuïg en kruidig, helemaal zoals het hoort. Op onderstaande foto de gepofte aubergine met tahin en granaatappelpitjes. Zo zacht gegaard dat het smelt op je tong. Als nasmaak proef je nog iets van het roosteren van de aubergine, beetje het bbq gevoel.

IMG_6339 IMG_6340 IMG_6341

Als jij ook wilt gaan genieten van ManaMana dan kan dat op woensdag tot en met vrijdag, en zijn ze open voor de lunch. Vaak experimenteren ze dan met nieuwe gerechten dus nog spannender wat je krijgt voorgeschoteld. Je kunt er ook afhalen. ManaMana zit in de 1e Jan Steenstraat 85hs in hartje Pijp, om de hoek bij de Ferdinand Bol. Reserveren is gewenst op: 06-41631098

IMG_6342

IMG_6344

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s