ROODFRUITSHAKE

IMG_0291

Hmmm ik kreeg dit heerlijke recept van mijn gastblogster Machtelt de Vries ( auteur van Sexy Food kookboek). In een handomdraai maakt zij deze gezonde yoghurt shake van gemengde rode vruchten. Rood fruit is heel gezond direct na het sporten. Het geeft je een boost van vitamines en vezels. Deze shake is gemaakt met yoghurt en met weinig honing gezoet. Rood fruit is het hele jaar door te koop in het diepvriesvak. Dit is prima! In de zomer kan je natuurlijk ook vers fruit kopen en dat zelf invriezen. De shake ziet er extra mooi uit door de yoghurtswirl door het rode fruit en het takje basilicum.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram gemengd rood fruit (diepvries: bijvoorbeeld AH, doosje vol zomerfruit)
  • 250 ml (vers) sinaasappelsap
  • 300 ml volle zachte yoghurt
  • 1 of 2 eetlepels vloeibare bloemenhoning
  • Paar takjes basilicum
  • Rietjes

IMG_0289[1]

How to:

Meng het fruit, het sinaasappelsap, 250 ml yoghurt en de honing in een blender. Schenk de shake in hoge glazen. Schep een eetlepel yoghurt in de shake en maak met een vork of sateprikker een mooie swirl door het rode fruit. Garneer daarna je shake met een takje basilicum en een rietje. Genieten maar!

www.sexyfoodkookboek.nl 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s