FAVORITE RESTAURANTS IN LISSABON

Fotografia-Miradouro-Lisboa-Papel-de-Parede_zpsbf2f5bb2

Lissabon is al jaar en dag één van mijn favoriete steden. Ik kom er al zo lang en toch ontdek ik iedere keer weer nieuwe plekjes, hotspots en prachtige musea. Mocht je deze zomer in de Algarve zijn, rij dan even 2 uurtjes omhoog om deze fantastische stad te bezoeken. Graag deel ik mijn 5 favoriete restaurants met jullie.

cervejaria-ramiro-lisbon-(by-erik-lassche) post_display_cropped_open-uri20131204-9877-15mqblh lisbon9 cervejaria-ramiro

Ik begin met Lissabon’s bekendste restaurant Ramiro. Nu moet ik jullie eerlijk bekennen dat ik er nog nooit heb gegegeten. Vorig jaar reserveerde ik er braaf 2 maanden van te voren, om er tijdens de kerstvakantie te gaan eten. Toen we met de taxi aankwamen stond er al zo’n enorme lange rij te wachten. We hadden toch gereserveerd? Niets aan de hand volgens de chauffeur. Hij drukte ons door die lange rij heen naar binnen. Toen we door zo’n 60 woedende mensen in de rij vervloekt werden voelden we ons toch best schuldig. Die hele rij had nl ook gereserveerd. Met omlaag gebogen hoofden bliezen we de aftocht en zijn we maar in Flo gaan eten. Wat hebben we die avond gemist? De meest heerlijke Algarve prawns ( van die hele grote rode), rock lobster, spidercrab. Dit alles zeer simpel gekookt maar overheerlijk. Voor deze tent geldt dus een reservering en een hoop geduld.

www.cervejariaramiro.pt 

 

Mini-Bar-1-a Mini-Bar-Tuna-tartar-temaki-cone-a

José Avillez, een van Portugals bekende koks heeft meerdere restaurants in Lissabon zoals Belcanto ( 2 Michelin sterren) en nu heeft hij net Mini Bar gelanceerd. Hij serveert er heerlijke mini gerechtjes zoals de Ferrero Rocher bonbons ( van foiegras) en de tune tartare temaki codes ( zie foto hierboven). Je kan er tot diep in de nacht eten.

www.minibar.pt

Taberna da Rua das Flores 01

taberna-rua-das-flores-11-2 images-2

Taberna Da Rua Das Flores, is een schattig klein restaurantje dat lokale gerechten serveert in een hele relaxte rustige omgeving. Veel bekende chef koks komen hier om tips te krijgen van een geweldige chef kok André Magalhāes. Rua das Flores 103, Lisbon.

img_999x556$2015_02_11_17_46_27_108619

Portugals rising star Manuel Lino, opende recent restaurant Tabik. Een casual restaurant dat heel serieus eten serveert. Het schijnt nu al de belofte van Lissabon te zijn. 41, Avenida da Liberdade Lisbon.

lisboa-a-noite-1

 

images-3 images-4

Lisbon a Noite restaurant is gelegen op een historische plek midden in Bairro Alto. Het eten is fenomenaal en het personeel heel vriendelijk. Heerlijke gerechten als kreeft risotto en clans.

www.lisboanoite.com

Overige goede restaurants in Lissabon zijn:

  • Olivier ( mensen kijken)
  • Taveres
  • Gambrinus
  • Casa de pasto
  • Avenue
  • Sinal Vermelho
  • Casanostra
  • Baralto
  • As Salgadeiras
  • 100 maneiras

In mijn volgende blog over Lissabon zal ik verder in gaan op de stad zelf en de hotels.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s