CAFE RESTAURANT DE PLANTAGE

Restaurant-De-Plantage1

We hebben er weer een pareltje bij in Amsterdam. Fietste ik vroeger nog met mijn kids naar Artis voor de aapjes, tegenwoordig fietst ik er naar toe voor Café Restaurant De Plantage. Het restaurant ligt net voor de ingang Artis. In een pand waar vroeger DWDD werd opgenomen. Je komt binnen en onmiddellijk valt de mooie entree je op met als eyecatcher de grote plant in het midden van de zaal. Er is een mooie balans gevonden tussen de historische details van dit bijzondere monument en aan de moderne inrichting van dit pand. Met prachtige hoge plafonds, en van die grote vierkante ramen in de 19e eeuwse serre met uitzicht op de dieren in Artis. Ik kreeg een beetje het Paris meets Meat packing district gevoel. Overal zie je hout, marmer en grote planten. In de zomer heeft De Plantage een groot zonnig terras waar je kunt meegenieten van brullende leeuwen of het gejoel van vele aapjes.

De uitbaters van dit mooie restaurant zijn dezelfde als van Cafe restaurant Amsterdam, Dauphine en Eye. Dan weet je in ieder geval zeker dat er genoeg mensen in een ruimte passen. (240 om precies te zijn) De ruimte is groot en indrukwekkend. Zelfs toen wij er aten, op de maandagavond, zat het helemaal vol. Op het menu vind je een ruime keuze aan Franse Mediterrane gerechten.

plantage-amsterdam

De-plantage-restaurant-960x640

IMG_3862

Heb je geen tijd om er s’avonds te eten en wil je liever lunchen of alleen een kop thee of glas wijn drinken dan kan je bij de enorme bar terecht.

IMG_3854 IMG_3855

IMG_3860 IMG_3861 IMG_3863 IMG_3865

Wij bestelden als voorgerecht de oesters en de carpaccio van aubergine. Ze hadden de aubergine plat geslagen en gepeld terwijl hij nog wel een crunchy bite had. Zeker een aanrader. Als hoofdgerechten hadden we een bavette ( deel van een koe) met laurieraardappel en een heerlijke saus. En de Coquelet Pimenton, een haantje wat werd opgediend met tzatziki en Perziche pilavrijst. Voor de kinderen is er geen speciaal menu maar wij hebben onze kinderen aangeleerd om altijd mee van de kaart te eten. Toen ze er ook heerlijke frietjes bij kregen, waren ze helemaal tevreden. Totdat een van de kinderen zich hardop af vroeg of het haantje niet uit Artis kwam??

De Plantage

Plantage Kerklaan 36, Amsterdam  020 -76 06 800

www.caferestaurantdeplantage.nl

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s