AN (CANDY) APPLE A DAY, KEEPS HOPEFULLY THE DOCTOR AWAY

IMG_3438

Met drie kinderen die allemaal 1 jaar verschillen qua leeftijd, ben ik inmiddels een pro in het bedenken van traktaties op school. De één is nog niet jarig geweest of een maand later ben ik weer aan de beurt bij de volgende. Nu ben ik niet een typische -bakt een taart-  moeder. Toch wil ik graag dat onze dochters een beetje origineel trakteren. Die Nemo manderijntjes, cake frites, versierde cupcakes, popcorn bekers etc ken ik inmiddels wel. Dit jaar gingen we voor de candy apple. Je weet wat ze zeggen, an apple a day….

Per toeval kwamen we de candy apples tegen in een lokale supermarkt in Bermuda. De kinderen zeurden natuurlijk meteen om dit o zo ‘gezonde’ appeltje. Toen we door 2 orkanen vast kwamen te zitten op het eiland en er weinig te beleven was, bedacht manlief om deze appels zelf te maken. Dat bleek zo’n groot succes dat we de Nederlandse versie een week later maakte toen onze jongste dochter Lily mocht uitdelen in de klas.

Benodigdheden voor 30 kids:

  • Vanille suiker ( 6 x vanille zakjes)
  • room ( half liter)
  • beetje water
  • suiker ( 2 pakken)
  • sprinkels en andere versiersels
  • saté prikkers
  • watermeloen om traktatie op te dienen
  • appels ( 3 pakken kleine appeltjes voor kids)

Hoe ga je te werk:

Los de suiker in de pan op met beetje water. Als het gaat borrelen dan doe je de room erbij. Let goed op, als het dik en beige wordt, goed roeren. Als je roert koelt het sneller af en verbrandt het dus niet. Want tussen carameliseren en verbranden zit maar een paar graden. We willen natuurlijk geen verbrande appel trakteren. Je moet heel snel die appels er door heen halen voordat het kristaliseert. Het beste is om de pan au bain marie warm te houden zodat de caramel zacht blijft. Zorg dat er geen suikerkorrels in de pan te zien zijn want dan kristaliseert de boel en dan krijg je borstplaat ( ook leuk als je in december wil trakteren). De appels worden meteen hard dus wacht ook niet te lang met het versieren van de appel. Dit kan je doen met vrolijk gekleurde sprinkels, m&m’s of amandel schaafsel.

IMG_3436

We hebben de appels in 2x halve watermeloen gestoken, voor een spetterende entree in de klas. Mocht de juf gaan klagen bij al dat zoetigheid, laat haar vooral goed proeven. Die gezonde appel komt echt ergens tevoorschijn.

Succes!

 

IMG_3437

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s