EMMA’S GREEN MONSTER

Smoothie groen

Sinds kort heb ik het smoothiemaken weer helemaal herontdekt. Een kapotte blender zorgde de laatste maanden voor een vrij smoothieloos bestaan. Zo lui als ik ben, is er nog geen nieuwe, maar gelukkig heb ik dankzij een tip van een vriendin ontdekt dat de staafmixer ook prima pureert, blend en mixt. Groene smoothies zijn over het algemeen niet mijn favoriet, de smaak van een vloeibaar konijnendieet is gewoon niet aan mij besteed. En volgens mij ben ik niet de enige. Toch zijn ze super healthy, dus ben ik maar aan het experimenteren geslagen, want dat moet toch ook echt lekker kunnen. Dit is het best wel yummie resultaat:

(ingrediënten voor 2 grote glazen)

  • –       flinke scheut kokoswater (voeg eventueel meer toe als hij te dik is)
  • –       1 kiwi
  • –       stuk van 5 cm komkommer
  • –       5 blokjes diepvries bladspinazie of handje verse spinazie
  • –       theelepel lijnzaadolie
  • –       1 avocado
  • –       1 peer
  • –       1 cm verse gember geschild en geraspt
  • –       beetje citroensap
  • –       kleine eetlepel gebroken lijnzaad bovenop

Wist je dat lijnzaadolie de enige olie is die meer basis omega 3 vetzuren bevat dan omega 6 vetzuren? Er zit wel twintig keer zoveel in als in makreel.

Liefs, Emma

Emma leuk klein

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s