MAGICAL MARRAKECH

 

item4.size_.selman-marrakech-morocco-110697-1

Het magische Marrakech, wat kan ik er blij van worden. Iedere mijlpaal in mijn leven, dient daar gevierd te worden. Toen ik er achter kwam dat ik de 27e april jl 12.5 jaar getrouwd zou zijn, wist ik niet hoe snel ik dit romantische tripje moest boeken. In Marrakech ben je altijd verzekerd van mooi weer en lekker eten en ongelofelijk aardige mensen. De stad heeft zoveel te bieden. Marrakech bestaat voor mij uit pampering, shopping en exploring. Voor ons was dit de 3e keer dat we er waren. We beginnen altijd met een hotel in de Palmeraie, een prachtig gebied net buiten de medina wat vol staat met de mooiste palmbomen.

IMG_9403

IMG_9408

Ons favoriete hotel in de Palmaraie is Palais Rhoul. We waren er voor de 3e keer. Vanaf het moment dat je binnenkomt, je moet door een soort UFO gebouw heen en val je daarna van de ene verbazing in de andere. De welkomsthal is prachtig met een grote vijver vol met rozenblaadjes.

le-palais-rhoul-spa

 

Loop je naar buiten dan zie je een prachtig zwembad omgeven door prachtige bloemen en planten. Overal zijn zitjes waar je de hele dag door kunt vertoeven, van ontbijten tot lunchen tot dineren. Of voor een fijne cocktail.

LePalaisRhoul2

De lieve herder ( zie boven) is inmiddels 20 jaar en volgde ons overal. Als we ’s ochtends wakker werden lag ze al voor onze deur. Ze herkende ons kennelijk van de 2 bezoeken hiervoor.

IMG_9390     IMG_9391

Na de welkomsthal kom je uit bij een heel groot zwembad waar zes prachtige kamers aangrenzen.  De deuren zijn allemaal van glas gemaakt met prachtige lange volle gordijnen die zorgen voor wat privacy. Iedere dag ontbeten we met Marokkaanse lekkernijen voor onze kamer met uitzicht op het zwembad.

IMG_9351

 

IMG_9468

palais-rhoul-hotel-marrakech-morocco-temptingplaces-1

Het hotel heeft 2 restaurants. Je eet of om het zwembad, waar je ongelofelijk veel tajines kunt bestellen. En in het hoogseizoen is het restaurant achter in de tuin open. Je eet dan in witte tenten. Het ziet er allemaal heel sprookjesachtig uit. Het restaurant heet ABBYSIN
(00 212 524 328 584; www.restaurant-labyssin.comIMG_9409

IMG_9347

Dit keer hadden wij een kamer aan het zwembad met t African thema. Deze vond ik minder dan de keren ervoor. Hij oogde best donker. Je kunt er voor kiezen om je gordijnen open te doen maar dan heb je wel inkijk van de gasten naast je. Mocht je ooit gaan ga dan voor de volgende kamers aan de pool: La Cardinale, Les Concubines, L’ Ebene. Of ga voor de prachtige tenten in de tuin, waar je je eigen vijvertje hebt. Zo romantisch.

palais-rhoul-marrakech-1

Vervolgens lieten we ons masseren in de hamman van het hotel waar je ook een duo behandeling kon boeken. Of nestelden wij ons op, met vele boeken en blaadjes op riante zonnebedjes in de tuin van het hotel. Prachtige mannen in Marokkaans ornaat schonken ons overdag verse mierzoete muntthee in en na een uur of 5, vroegen we ze vriendelijk of ze die muntthee wilde vervangen voor G&T’s..

Na twee dagen Palmaraie waren we wel uitgerust en konden we de Medina aan. De eerste keer daar was voor mij echt een culture shock. Het centrale plein Djemaa el Fna is erg populair bij toeristen. ’s Ochtends wordt er een markt gehouden waar allerlei authentieke Marokkaanse producten worden verkocht. In de middag verandert het plein in een soort van georganiseerde chaos. Tussen de duizenden bezoekers zijn diverse curiositeiten te zien, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, waterverkopers in traditionele klederdracht en muzikanten. Rondom het plein bevinden zich diverse restaurants en hotels. Aan de noordoostkant van het plein ligt een zouk. Daar kan je altijd goed shoppen maar als je er een paar keer geweest bent dan loop je snel langs alle Marokkaanse aardewerk, kaftans, rieten manden en serviezen. Je wordt ook gek van al die Marokkanen die alleen maar roepen: ‘kijken kijken niet kopen.’ ” I have good price for you’ etc..

marrakech_(2)_940_529_80_s_c1

marrakech-10

Na een luxueus verwen hotel in de palmeraie kiezen we altijd voor een kleine riad in de Medina. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin of binnenplaats die in het oude stadsgedeelte is gelegen. Deze keer sliepen wij twee nachtjes in La Maison Arabe ( nr 1 Tripadvisor). Wat een fijne riad. Het personeel was ongelofelijk aardig. Toen we op onze trouwdag rond 01.00 op onze kamer kwamen kwamen ze binnen met een fles champagne en een chocolade taart met een kaarsje erop.

IMG_9573

46b517b14cd17079cf2ecdb601113cf0 foto_1388

Deze riad had heel veel te bieden. Ze geven er verschillende kookworkshops, ze hebben een prachtige SPA ( de rest van je leven blijf je zen als je daar bent geweest) en hun eigen country club. Ook heeft het hotel een hele gezellige hotelbar met de leukste obers. Ik werd enorm verwend door ze met de heerlijkste groene smoothies. Zo lekker en gezond ( dacht ik) heb ik ze nog nooit gedronken. Toen ik achteraf vroeg wat er allemaal in zat, bleek dat er nog drie verschillende hele sterke alcohol mixjes bij gegooid waren.

maison arabeIMG_9574

Het fijne van La Maison Arabe was dat ze ook nog een country club hadden op 20 min rijden. Dus als je de hele dag had doorgebracht in de Medina, Zouk, plein etc en je wilde s’ middags toch nog even een boekje aan het zwembad lezen dan kon je ieder half uur met een busje naar hun countryclub in de Palmaraie gebracht worden. Je reed dan langs allemaal markten, krottenwijkjes en plotseling openden er ergens in the middle of nowwhere 2 poorten en kwam je in onderstaand wahalla. Daar werden ook kooklessen gegeven. We hebben hier ook de laatste dag doorgebracht. Vanuit hier brachten ze ons meteen naar het vliegveld. Fantastische service.

 

country-club-of-la-maison

Wij hebben enorm genoten van onze vier dagen Marrakech. Ik ben al weer aan het sparen voor het volgende tripje.

My other favorites:

Hotels:

 • Riad La Sultana. Prachtige riad waar we de eerste keer hebben gelogeerd. Valt onder SLH.com 
 • Hotel La Pause ( net 30 km heb je een berber camp buiten Marrakech) www.lapause-marrakech.com
 • Hotel La Mamounia, prachtig verbouwd. Ga er een keertje lunchen aan de pool en vergaap je aan alle nouveau riche plastic fantastic gezichten. Buffet was overigens heerlijk. www.mamounia.com
 •  Riad el-fenn.com  ( deze riad wordt gerund door de zus van Richard Branson)
 • Dixneuf la Ksour www.dixneuf-la-ksour.com 
 • Riad Tarabel www.riadtarabel.com
  Dar Darma ( www.dardarma.com ) heeft ook appartementen
 • Bij Atlas gebergte heb je Bab Ourika www.babourika.com
 • Restaurants:
 • Jad Mahal, blijft mijn favoriet. Reserveer beneden. Dit keer speelde er weer een geweldige band. Schaars geklede dames met hele serviezen en brandende kaarsen op hun hoofd dansen om je heen. www.jad-mahal.com
 • grandcafedelaposte.com  Erg leuk voor de lunch ( schuin tegenover de Zara)
 • La Cafe Arabe   http://www.cafearabe.com
 • Le Comptoir heerlijk eten in 101 nacht setting. http://www.comptoirdarna.com
 • Terrace Des Epices
 • 15 Souk Cherifia, Sidi Abdelaziz, Medina, Marrakech (00 212 2437 5904; www.terrassedesepices.com.
 • Le Tobsil  Authentiek Marokkaans
  22 Derb Abdellah Ben Hessaien, Bab Ksour, Medina, Marrakech (00 212 524 444 052
 • L’Avenue ( even geen tajine)
 • Villa Rosa  http://www.villa-rosa.blogspot.com
 • Catanzaro
  42 rue Tarik Ibn Ziad, Gueliz, Marrakech (00 212 524 433 731)
 • Bo-zin  Hier heb ik heerlijke tajines gegeten.
  Douar Lahna, Route de l’Ourika 3.5km, Marrakech (00 212 524 388 012; www.bo-zin.com

marrakech_palmeraie

2 gedachten over “MAGICAL MARRAKECH

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s