In (Sun) Control met Lancaster

lancaster

Ik kan me nu al weer verheugen op een goudbruin huidje deze zomer, ook al weet ik inmiddels hoe groot de gevaren van de zon kunnen zijn. Nu ga ik ook veel beter om met het hele bruinings proces dan pak ‘m beet .. 20 jaar geleden. Toen namen we op de 1e dag van onze vakantie, vele likken crème uit een grote oranje pot met TAN BOOSTER XXL op het etiket en smeerde dit royaal op ons lijf en gezicht. Het was een vettige bruine kokos achtige crème zonder enige spf. De 2e dag van de vakantie had ik een hoofd als een kreeft maar enkele dagen daarna was dit langzaam bij getrokken tot een sunkissed skin. Sommige vriendinnen ( ik noem geen namen) namen zelfs hele rollen zilverfolie in hun koffer mee, om daar als een soort Zeeuws Meisje, zijspiegeltjes van te maken zodat de zon nog sneller zou weerkaatsen en hun gezicht net nog even wat meer donkerbruin zou worden. Het is een wonder dat ik zonder enige UV schade uit deze periode ben uitgekomen. 

Die oranje pot van Lancaster bestaat denk ik allang niet meer ( want googlen leverde me niets op) en is Lancaster inmiddels toch wel een pionier op gebied van UVA bescherming geworden. Ook waren zij de eerste die erachter kwamen dat Infraroodstralen net zo gevaarlijk zijn als UV-A en UV-B. Door hun golflengte, die langer is dan die van UVA stralen, kunnen ze dieper in de huid doordringen. Hierdoor tasten ze de stevigheid van de huid aan waardoor je huid sneller verouderd.

Nu gaan ze nog een stapje verder met de Sun Age Control lijn, Deze gaat de huidveroudering tegen, beschermt tegen de zon en zorgt ervoor dat DNA schade geen kans krijgt. Ze zorgen er voor dat pigmentvlekjes geen kans maken. Dat rimpels en roodheid niet kunnen ontstaan. Ben jij net als ik ook zo’n fan van de geur van Lancaster? Het zijn stuk voor stuk fijne producten, die snel in de huid intrekken. Als je braaf om de twee/drie uur blijft insmeren zal je niet verbranden. Kortom het is de ideale zonnebrand crème voor de komende zomer. Je wordt prachtig egaal bruin ook zonder die zilveren zijspiegeltjes.

Sun Age Control vanaf € 44,95

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s