MUST-EAT: LAVINIA GOODFOOD

1620669_671049422917717_1271591149_n

Ik heb een moeder die al jaren roept dat suiker het allerergste gif is, dat e nrs verboden zouden moeten worden, dat cola light mijn doodvonnis is, en daarbij weigert ze nog iets te eten dat uit een fabriek komt. Als ze me mayonaise op een cracker ziet smeren dan roept ze verschrikt uit: ‘mayonaise is death in a jar’ en zegt ze er meteen samenzweerderig achteraan :’ it’s a ..silent killer’. Ondanks dat ze verder heel lief is en het allemaal héél goed bedoelt, word ik er ook wel eens gek van. Wat kan ik nog wel eten en drinken? Kan ik ooit nog ergens gezellig lunchen met haar?

Vanaf nu zal mijn moeder het uitzingen van vreugde als ik haar mee neem naar Amsterdams nieuwste hotspot Lavinia.

foto 1[1]

Lavinia is een delicatesse winkel gecombineerd met een lunch room. Ze bereiden dagelijks verse op Ottolenghi geïnspireerde gerechten, maar net een missie: bewust en voedzaam eten. Dus zonder suikers, e -nrs en heel weinig slechte koolhydraten. Pure gerechten om mee naar huis te nemen, of je blijft lekker zitten aan verschillende gezellige tafeltjes.

foto 2[1]

Ik mocht er een paar weken geleden al eens proef lunchen, in goed gezelschap van Yvon Jaspers en de Born2cook kok Jaymz Pool ( die nu een heel hip Koreaans restaurant runt, Yokiyo). Die proeflunch was al super lekker. Gisteren werd dat nog eens overtroffen door nog meer verrassende gerechten.

We begonnen met een Veggie Shake, van spinazie, komkommer, peer, appel, peterselie, limoen, selerie en verse gember. Deze was echt lekker ( en zooo gezond). Ze hebben nog vele andere varianten.

1010095_678510058838320_1755484076_n

Daarna bestelde we met z’n 2en één pizza. Heerlijk maar best veel. Deze halve pizzeta’s zoals ze officieel heten, kreeg ik (zelfs) helemaal niet op. De Pizzeta’s bestaan niet uit de oorspronkelijke pizza bodem maar ze zijn gemaakt van speltbodem ( officieel heet dit een flammenkuche maar dat klinkt niet zo sexy als Ottolenghi ). De Pizetta was heerlijk bedekt met zalm, verse gember, wakame en wasabi. Ongelofelijk lekker, het is de gezonde variant van de Pizza van tonijn bij Le Garage ( het enige gerecht waar je me s’ nachts voor wakker mag maken).

foto 3

foto 2

De dagsoep was gemaakt van gefermenteerde kool met heel veel gezonde groentes  en tofu erin. Best een zwaar en spicy soepje maar super gezond.

foto 1[2]

Deze rode gekaramileerde uien zijn gevuld met quinoa ( ik kan het nog steeds niet goed uitspreken) en is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen etc.

1002140_671044852918174_742085878_n

foto 4

En tot slot de rekening. Een prima prijs/kwaliteit verhouding. Lavinia we komen terug en dan neem ik zeker mijn moeder mee..

Lavinia
Kerkstraat 176
Amsterdam
Wo -Do – Vrij – Za – Zo
van 10:00 tot 18:00

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s