MARRAKECH’S OASE VAN RUST SCARABEO

Het leek me zo’n romantisch idee om mijn man voor ons 15-jarig huwelijk ( tegenwoordig een hele prestatie) te verrassen met een lang weekend zinderend Marrakech. Aangezien dit al onze vierde keer Marrakech was, koos ik niet voor een hotel in de Palmeraie of een riad in de Medina, maar ik wilde dit maal ontspannen in een oase van rust. Scarabeo Stone Desert Camp in de Agafay woestijn, op 45 minuten rijden vanaf de stad. Het moderne glamping. Ook verbleven we niet met z’n tweeën maar mochten drie dochters en een goed bevriend ander gezin van ons love weekend meegenieten.

Vanaf het moment dat het witte tentenkamp opdoemde tot het inchecken van je tent, we vielen van de ene verbazing in de andere. In het begin denk je nog even aan een fata morgana, daarna denk je dat je je begeeft op de filmset van de English Patient, tot op een safari in Africa. In plaats van leeuwen en olifanten, zie je hier kamelen en heel veel scarabeo’s voorbij komen. Kinderen vonden het maar niets, het waren echt joekels van kevers. Ze doen helemaal niets en passen zo in deze rustieke omgeving.

We werden welkom geheten met de traditionele Marokkaanse munt thee, die met een sierlijke boog wordt ingeschonken. We genoten van de munt thee maar na twee glaasjes van dit mierzoete spul, hadden we iets meer zin in een koud biertje of een verfrissend wijntje na de lange reis. Dat was dus even niet het geval. Het personeel meldde ons terloops dat de ramadan begonnen was en dat alcohol gedurende ons verblijf helaas niet mogelijk was. Dat was toch wel even een dompertje voor ons volwassenen. Een verplichte alcohol detox? Kon niemand ons dat even vertellen dan waren we op Schiphol nog even los gegaan. Ook de kinderen hadden het zwaar. Er was geen wifi in het kamp en ook was het niet mogelijk om hun telefoons in de tent op te laden. Dit ging via een generator in de receptie tent. Wat een rust was dat. Kinderen die als vanouds spelletjes aan tafel gingen doen en het kamp verkennen.  Overigens hadden wij diezelfde avond al iemand gevonden die medelijden met onze verplichte alcohol detox had. Waarom moeten toeristen zich aan ramadan regels houden?) en hij kwam ons na het eten, rond 23u twee heerlijke flessen wijn langs brengen.

 

De tenten zijn van binnen spectaculair te noemen. Heerlijke bedden gestyled met prachtige sprei’s met grote pompommen er aan. Op ieder bed ligt een rieten hoed die je de volgende dag tegen de hitte van de woestijn beschermd. Iedere tent heeft zijn eigen kleine badkamertje met een septic tank wc en piep douche met spiegel. Overal in alle hoeken staan prachtige lantaarns. Er moet een mannetje van het licht zijn die iedere avond de honderden lantaarns naar je tent, een prachtig verlicht sprookjes achtig pad aansteekt. Ook de diner tent ziet er fantastisch ingericht uit. Het enige wat nog miste was zwoele zachte Arabische muziek.

Iedere avond stond er een prachtig gedekte tafel voor ons klaar met de meest heerlijke Marokkaanse gerechten. Van een smaakvolle beef tajine tot een couscous met verschillende groentes. Ik zag geroosterde bloemkool, diverse soorten hummus en falafel voorbij komen. De twee dag hebben we het qua drank beter aangepakt. Na een day trip naar het Atlas gebergte te hebben gemaakt, stopten we na uren te hebben gereden, voor de lunch in Le Ralais de Lac.  Daar leerde we de eigenaresse Nathalie kennen. Zij vond t niet kunnen dat er geen enkele druppel alcohol geschonken werd en gaf ons een grote koelbox vol met Casablanca biertjes mee en een fles rose en twee flessen witte wijn. Dat was nog eens service. Happy kwamen wij terug in ons tentenkamp met de volle koelbox, waarvan we uiteindelijk de helft daar hebben achter gelaten.

De hele avond brandde het knapperende haardvuurtje. Het was magisch. Dit in combinatie met de zon die onder gaat en de prachtige sterrenhemel, onvergetelijk. Ik denk dat een sterrenhemel nergens zo indrukwekkend is als in de woestijn.

 

Op onze laatste ochtend zaten we allemaal voor het eerst van ons leven op een kameel. Dit was hilarisch, alleen al om iedereen te zien opstijgen en plotseling de lucht in worden getild. Arme kameel. Heerlijk een uurtje hobbelen op zijn rug. Het waren ongelofelijk lieve beesten maar met ze knuffelen ho maar. We zagen joekels van tanden..

Ben je heel erg toe aan een paar dagen rust, wat digital detox en wil je ook een beetje aan je gezondheid werken? Dan raad ik je vooral tijdens de ramadan te gaan dan krijg je de alcohol detox er gratis bij. Dit was echt een van mijn meest bijzondere tripjes. En die douche die waardeer je na enkele dagen als nooit tevoren…

Scarabeocamp.com  vanaf half september tot en met half juni kan je hier terecht voor een geweldige zen experience.

Een gedachte over “MARRAKECH’S OASE VAN RUST SCARABEO

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s