GROENE COSMETICA & HUIDVERZORGING

 

paris-atelier-other-stories-04

Sinds ik drie maanden geleden begonnen ben, om mijn levenstyle helemaal om te gooien door heel erg gezond en gevarieerd te eten, toen merkte ik dat ik veel meer begon te neigen naar natuurlijke cosmetica en huidverzorging producten. Nu ik niet meer voor de E-nummers, dierlijke eiwitten en witte suikers ging waarom zou ik dan nog wel producten met conservering stoffen en andere chemische ingrediënten op mijn huid smeren? Ik wil geen troep meer in en op mijn lichaam. Heel langzaam begin ik nu ook steeds meer groene natuurlijke cosmetica aan mijn huidverzorging rituelen toe te voegen. Natuurlijke make-up en huidverzorging is aan een opmars bezig en ik er geloof zeker in. Ons lichaam absorbeert de meeste stoffen die wij op onze huid smeren, dus is het een geruststellende gedachte dat deze ingrediënten nu van een natuurlijke kwaliteit zijn. Hierbij mijn vijf favoriete natuurlijke huidverzorgingsproducten, van een mascara tot een deo en een nacht creme tot een heerlijke body olie.

Een mooie, egale, zachte en stralende huid willen we allemaal. Dit kun je bereiken door het juiste product te gebruiken dat past bij jouw huid. De cleansing producten van Novexpert ( verkrijgbaar bij ICI Paris XL) heb ik nu aan mijn badrituelen toegevoegd. Als je hun strakke verpakkingen ziet, verwacht je totaal niet dat het om Ecocert gecertificeerde producten gaat, maar laat je dus niet door de verpakking misleiden, want dit Franse merk is 100% ecologisch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

novexpert_detox-mask-with-creamy-pink-clay_eur2495

Het heerlijke Novexpert masker is 100% natuurlijk, maar heeft daarnaast ook een drievoudig detox effect en geschikt is voor de meest gevoelige huid. De klei en het magnesium die in het masker zitten, helpen je met het ontgiften van de huid. Het geeft de huid ook nog eens een geweldige boost. (€24,95)

5000

Het Deense merk Derma vermijdt niet alleen alle potentieel schadelijke stoffen in huidverzorgingsproducten. Derma streeft een hoger doel na: ze wil alle onnodige chemische stoffen bannen uit onze leefomgeving en het milieu. Omdat één op de vier personen in de loop van zijn leven een allergie ontwikkelt. Derma heeft daarom een serie huidverzorgingsproducten ontwikkeld zonder parfum, zonder parabenen, zonder kleurstoffen en zónder in te leveren op efficiëntie. En de producten zijn heerlijk. Deze zomer heb ik al hun Derma Sun zonnebrand producten getest en nu ben ik mijn lichaam aan het insmeren met de Woman Body Oil. 

img_8246

De nieuwe Derma Eco Woman Body Oil is een gecertificeerd biologische, voedzame en verzachtende bodyolie met biologische jojoba-, amandel- en abrikozenpitolie en heeft een heerlijke textuur. De bodyolie is ontwikkeld voor de vochtarme en droge huid en hydrateert intens met vitamine E. Derma Eco Woman Body Oil bevat dus geen parfum, parabenen en kleurstoffen en zorgt voor een soepele, elastische en zachte huid. (€10,99) Ga voor verkooppunten naar www.derma.dk

701997_1_dr_hauschka_deo_rozen

Als ik dan lekker gezond bezig ben dan ga ik natuurlijk ook voor een eco deodorant. De romige Deodorant Rozen van Dr. Hauschka, bevat afgestemde ingrediënten met een milde, deodoriserende en verzorgende werking. Rozenwater zorgt bijvoorbeeld voor een zachte geur, terwijl van vrouwenmantel helpt om de vochtprocessen te reguleren. De combinatie van etherische rozenolie en hoogwaardige jojoba-olie geeft mijn huid net even wat meer en bovendien een fijnere geur.  50 ml  € 13,50 http://www.vitaminstore.euamr002

Het Duitse Natuurcosmetica merk Annemarie Börlind heb ik recent pas ontdekt. Het merk staat voor aantoonbaar werkzame natuurcosmetica. “Wat ik niet kan eten, breng ik niet aan op mijn huid” is een kreet van oprichtster Annemarie Linder die vandaag de dag nog steeds wordt nageleefd. Toen het merk werd opgericht in 1955 was Annemarie Lindner al overtuigd van de werkzaamheid van de natuurlijke stoffen. 

Ik ben heel groot fan van haar heerlijke nachtcreme de Regeneration. De voornaamste reden, hij ruikt geweldig. De gele creme trekt onmiddellijk in en met een frisse en vooral elastisch huidje kruip ik s’avonds mijn bedje in. Gedurende de nacht helpt de creme mijn vet en vocht gehaltes te herstellen. En bovendien zorgt de creme voor celvernieuwing. (50 ml) €36,50  Ga naar www.vitaminstore.eu

mascara-miss-w-smoky-volumateur

Het Franse cosmetica merk van Miss W bestaat uit plantaardige, minerale, met extra verzorgende stoffen zoals plantaardige oliën ingrediënten. Zonder synthetische toevoegingen, voor alle vrouwen die een heel natuurlijke lifestyle omarmen of vrouwen die gevoelig zijn voor ingrediënten in gewone make-up. Ik ben een enorme fan van haar Infinite Look mascara. Het bevat een geweldig borsteltje wat mijn wimpers meteen separeert en veel volume geeft. Daarbij vind ik het een heel fijn en toch ook veilig idee dat het ‘zwarte goedje’ tussen de 98% en 100% plantaardig is en bovendien Ecocert-gecertificeerd is.

Miss W Infinite Look Mascara €22,95 verkrijgbaar in Black en Extra Black. Ga naar www.moorcosmetics.com voor verkooppunten

paris-atelier-other-stories-07 paris-atelier-other-stories-02 paris-atelier-other-stories-04

Wil je iemand in je iemand in je omgeving verrassen met natuurlijke huidverzorgingsproducten, breng dan eens een bezoekje aan & Other Stories. Sinds deze week verkopen zij er hun Franse natuurlijke beauty lijn Paris Atelier. Deze betaalbare producten bevatten natuurlijke ingrediënten van Franse origine waaronder de witte truffel, saffraan en oesterschelp. De Flacons zijn helemaal a la France met hun gouden randje en vintage botanische look. Staat geweldig onder de kerstboom. www.stories.com

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s