VASTEN AAN DE TURKSE RIVIERA

 

img_8136

Afgelopen week had ik een heel leuk tripje -op uitnodiging van vrienden- naar Turkije. Nu kende ik de geweldige stad Istanbul al wel en de grote holiday resorts als Lykia World maar verder dan dit wist ik helemaal niets van dit prachtige land. Maar nu heb ik zo’n mooi plekje vlakbij Dalaman ontdekt dat ik dat graag met jullie wil delen. Want hier kan je tevens sapvasten, en aangezien dat mijn nieuwe hobby is geworden moest ik er een blogje aan wijden. Dit kuuroord valt qua prijsklasse zeker niet in de categorie Buchinger dus mocht je ooit plannen hebben om een weekje niet te eten, lees zeker even verder.

Wij vlogen in 3 uurtjes naar Dalaman en daar stond een transfer klaar naar Sultaniye. Dit plaatsje ligt aan het prachtige vulkanische Köycegiz-meer, en ligt ver van alle drukke, stadse verleidingen; midden in een beschermd natuurgebied waar de bomen het hele jaar door in bloei staan, waar zeeschildpadden op Iztuzu beach hun eieren leggen en waar diverse genezende modder- en zwavelbaden zijn. Oftewel dé perfecte plek voor kuurreizen. Ik keek mijn ogen uit.img_8294

Al ruim 10 jaar verzorgt Zest voor Life detox reizen naar hun eigen kleinschalige en gastvrije kuuroord. De medewerkers verwelkomden ons met open armen. Er zijn 11 eenvoudige slaapkamers met elk een open badkamer, voorzien van douche en toilet, balkon en airco. De grote tafel met stoelen in de tuin is de centrale plek van het hotelletje. Daarnaast staat een 200 duizend jaar oude boom. Heel indrukwekkend.

img_8143 img_8145 img_8148

Het hotel ligt midden in een prachtige, natuurlijke tuin met een aantal hutten waar je je kunt terugtrekken om te ontspannen. Ook kun je een duik nemen in het verkoelende zwembad, fitnessen op het dakterras (mét een werkelijk fantastisch uitzicht over het meer en de bergen) en ontspannen in de jacuzzi of de infraroodsauna. In de sfeervolle houten bungalows worden diverse behandelingen gegeven. Denk aan hoge darmspoelingen, massages en beauty treatments. Deze betaal je apart. img_8153 img_8162

S’ochtends kregen we yoga van Romee. Toevallig heb ik recent een artikel in de Happy in Shape over haar geschreven, want in Amsterdam geeft ze als de beste, Lomi Lomi massages. Hoe gek was het om Romee plotseling in the middle of nowwhere tegen te komen.

img_8137

De volgende dag werden met een gong om half zeven gewekt en liepen we in (verplichte) stilte naar het prachtige meer toe, om de zon op te zien komen. Zelden heb ik zo’n mooie zonsopgang gezien als daar. Echt spectaculair. Ik bleef maar foto’s van onze vrienden groep maken. Toen de zon vol in ons gezicht scheen, liepen we het warme meer in om te zwemmen. En geloof me, je bent met je gedachten dan echt niet bezig met Erdogan, en de onveilige situatie in Turkije. Dat is daar écht de ver van je bed show. Alles is zo stil en sereen rondom dat grote meer. Ik kwam er zo ontspannen uit.

img_8129 img_8136 img_8137 img_8140

Het gebied rondom Dalyan is een beschermd natuurgebied. Dit komt met name vanwege het feit dat verschillende schildpadsoorten waaronder de Careta Careta schildpad, hun eieren op het strand leggen, waardoor delen van het strand afgezet kunnen zijn.
De omgeving van Dalyan is een waar paradijs waarvan er nog weinig op deze aarde te vinden zijn, een gebied van natuurlijke schoonheid en rust. We zagen prachtige oude stadsmuren en rotsgraven van de oude stad Kaunos.img_8045 img_8047 img_8075

In 45 minuten ben je van het hotel bij het heerlijke strand van Gocek. Je hebt er mooie strandtenten en het beroemde restaurant de Q-Lounge. Te vergelijken met het Zumba uit Istanbul. We hebben er super lekker gegeten en na afloop tot diep in de nacht gedanst.

img_8218 img_8229 img_8240 img_8237

De volgende dag hoorde we weer lekker vroeg de gong. Time to wake up. En liepen we met enkele van ons richting de Zwavel en modderbaden. Het is een 2 km lange wandeling. Deze baden zijn therapeutische hete bronnen. Het water is 40 graden en komt spetterend uit natuurlijke bronnen. Dit helende water bevat het hoogste percentage van radioactieve bestanddelen die een natuurlijke helende werking schijnen te hebben. Het schijnt goed te helpen tegen reuma, huid, lever, mild en maagklachten en stoelgang problemen. Er wordt gezegd dat zelfs bedlegerige of ernstig zieke mensen, hier naar toe worden gebracht om te genezen. En dat er verhalen bestaan dat er mensen waren die na behandeling in de natuurlijke bronnen totaal genezen naar huis gingen. Nou die mensen zag ik daar niet maar wij vertrokken in ieder geval met een babyzacht huidje.

img_8298 img_8301 img_8302 img_8314 img_8322 img_8323

We smeerden elkaar lekker met modder in. Echt een hele rare gewaarwording om in de modder weg te zakken. Daarna ga je een half uurtje in de zon zitten zodat elke porie in je huid de modder kan absorberen. Ik was zo blij dat ik uiteindelijk het meer in mocht springen. Viezer dan dit heb ik me nog nooit gevoeld. Daarna doken we nog even 10 minuten in het zwavelbad en ondanks dat het niet lekker rook, voelde je de helende werking op je huid. Deze zwavel reinigt je lichaam ook en versneld zelfs de heling van wondjes, eczeem, huidziektes, reuma en verkalking. Er zijn zelfs mensen die deze zwavel drinken want dan helpt het tegen problemen met de lever of galblaas. Ik adviseer dat niet. Het water ziet er niet uit zoals je gewend bent in een Spa Blauw flesje. Ik verdacht een paar stok oude Turkse mannetjes ervan er stiekem in te plassen.

img_8324

 

img_8357 img_8360 img_8408

Ondanks dat wij niet gevast hebben, kwamen wij relaxt en uitgerust thuis ( ondanks 6 uur slaap per nacht). Ik kan me voorstellen dat je heel enthousiast bent geraakt na mijn Buchinger blogs en jij zelf ook een keertje wilt vasten. Of het wil proberen. Het nadeel van Buchinger is dat je een hele dikke portemonnee voor moet hebben. Het voordeel van deze Turkse Spa is dat het betaalbaar is. Kleinschalig, en dat de eigenaresse en haar medewerkers 24/7 voor je klaar staan. Zest for life biedt een totaalconcept op het gebied van ontgiften, voeding en persoonlijke begeleiding. Oprechte individuele aandacht, no nonsens en een professioneel team. Mocht je interesse hebben kijk eens op hun site. Het gaat alleen wel einde van de maand voor de winter dicht, maar wellicht wel leuk om het nieuwe jaar met een weekje detox te starten. Ik kan het iedereen aanraden.

Reisduur van 7 overnachtingen: €1.195,- p.p. inclusief retourvlucht, transfers, verblijf en het basisprogramma. In de kuurprijs is inbegrepen:

  • intake- en outtake gesprek
  • sapvastenkuur op basis van pure groente- en vruchtensappen
  • dagelijks Kneippse begieting
  • dagelijks sporten en bewegen onder begeleiding van deskundige instructeurs
  • lymfedrainage behandeling
  • bootexcursie naar het strand, gevolgd door heerlijke Hamam-behandeling
  • bezoek aan de lokale modder- en zwavelbaden
  • bezoek aan lokale Turkse markt
  • dagelijks een leverkruik

 

Een gedachte over “VASTEN AAN DE TURKSE RIVIERA

  1. Ik zou ook wel n keer mee willen om te testen heb zoveel mee gemaakt maar ja dat is voor de meesten niet weggelegd. Sorry dat moest ik even kwijt😂

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s