LAYER EXPOSITIE

Layer

Vanaf vandaag tot de 29e mei exposeren drie prachtige kunstenaars in Naarden. De expositie ‘LAYER’ bestaat uit foto’s van Micky Hoogendijk, beelden van Judith Wiersema en schilderijen van Lolo Loren. Maar allemaal delen ze een passie, de passie voor kunst. De opening van de expositie wordt verricht door Rob Scholte in de inspirerende boerderij annex atelier van Judith.

‘LAYER’ weerspiegelt de persoonlijkheden en lagen van het leven van de drie kunstenaars. Vrouwen die op verschillende wijze en plaatsen zijn gevormd en allen met de wetenschap dat niets vanzelf is gekomen. De lagen in de foto’s, beelden en schilderijen leggen hun denkwerk, intuïtie en emotie bloot. Voor kijkers is er alle ruimte voor een eigen gevoel of reflectie.

13239225_10207797740715464_1158061125519867720_n

Micky Hoogendijk (1970)

Micky stamt uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Nadat ze jaren als actrice en model voor de camera heeft gestaan maakt ze nu furore als kunstfotograaf. Sinds 2010 woont ze in Amerika en maakt ze iconische portretten. Krachtige beelden die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen laat zien. Haar ideeën voor haar portretten ontstaan vaak na een ontmoeting of droom.

Judith Wiersema (1968)

Judith geniet internationale bekendheid door haar sensuele sculpturen in brons of aluminium. Haar creatieve proces start ze door het gebruik van steen of hout. Vanuit haar eigen gevoel en gestuurd door de structuur en vorm van het materiaal, geeft zij de kracht en schoonheid van het vrouwelijk lichaam vorm. Voor de afwerking worden ook wax, polyester en nieuwe kleurtechnieken toegepast.

Lolo Loren (1971)

Lolo woont en werkt al tien jaar op Ibiza. Het eiland inspireert haar door het fenomenale licht en de natuur voor het maken van haar schilderijen. Ze gebruikt verschillende materialen en lagen. Daarbij worden cement, klei, zand, pigmenten of stukken canvas geseald met een glossy coating, wat zorgt voor een driedimensionaal effect en een boost van de kleuren. Elk werkt heeft een verhaal, er is altijd meer te zien dan dat je in eerste instantie denkt te zien.

13151875_10208263375961002_8687860562292523560_n

Expositie

De expositie van bovenstaande drie knappe dames is in Naarden op afspraak te bezoeken. Voor informatie ga naar de site van www.judithwiersema.com                            Op 20, 21 en 22 mei zijn de drie kunstenaars aanwezig. Gaat het zien!

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s