KNEIPP KRUIDENTHEE

groene-thee-gezondheid-chinese-thee-natuurlijke-ge

Thee is op water na het meest gedronken drankje ter wereld. Dat verbaast me niets. Ik drink liters thee op een dag en dan het liefst alleen nog maar kruidenthee. Wij Nederlanders drinken 3,5 miljoen liter op een dag, dat is zo’n 3 koppen per persoon. Thee wordt populairder. Toch krijg ik vaak de vraag:’ zullen we even een koffietje doen?’ Dat is zo ingeburgerd want uiteindelijk bestelt iedereen dan gewoon een kop (munt of gember) thee. Vorige week kreeg ik een pakket thee van Kneipp binnen en ik kan je niet vertellen hoe blij ik daar mee was. Thee heeft voor mij een ontspannende werking maar doet nog veel meer voor je zoals oa je spijsvertering ondersteunen.

Normaal gebruik ik Kneipp onder de douche,  maar toen ik het nieuwe thee assortiment van ze zag, ging die knop al snel om. Hup, lekker Kneipp in mijn thee. Ze gebruiken namelijk de meest hoogwaardige kruiden van de beste kwaliteit. Met uitzondering van de groene en detox thee is hun thee theine vrij. Ze bevatten geen kunstmatige geur en smaakstoffen. En de beste tip is: afgekoelde kamille thee en de groene thee van Kneipp zijn perfect te gebruiken voor een haarspoeling. Was eerst je haar met shampoo en spoel het daarna af met de thee. De anti-oxidanten ondersteunen de gezondheid van je haar. Kamille thee zorgt voor extra zachtheid en glans.

Kneipp Detox thee sfeerfoto

Kneipp Welterusten thee

Een thee die zorgt voor een ontspannende werking en bevordert je nachtrust. Valeriaan staat bekend om haar rustgevende eigenschappen en in combinatie met melisse en lavendel wordt deze ontspannende werking versterkt.

Kneipp Rooibos thee

Een thee met een zachte smaak en een van nature rustgevende en verwarmende werking dankzij de Zuid afrikaanse rooibos blaadjes en de extra toegevoegde gember en kardemom.

Kneipp Na het eten thee sfeerfoto

Deze thee is gebaseerd op de zuur en base gedachte uit de natuurvoeding. De zorgvuldig geselecteerde mix van planten wordt aanbevolen na een avond heerlijk tafelen. Kruizemunt ondersteunt de spijsvertering en zink draagt bij aan een normaal zuur base evenwicht.

Kneipp Kamille thee sfeerfoto

Deze thee bevat 100% kamille bloesem en heeft verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen. Kamille heeft een positieve invloed op de spijsvertering en verzacht mond, keel en luchtwegen en houdt de maag vitaal. Kamille thee kan ook uitwendig gebruikt worden. Een stoombad met kamille zuivert de huid en kamille water maakt lang haar zacht en glanzend.

 

 

Kneipp Groene thee

Groene thee is een van de meest krachtige anit-oxidanten. Anti oxidanten versterken onze weerstand en beschermen het lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf en houden ons in feite jong. De toegevoegde pepermunt en anijs geven de thee een frisse smaak. En het vleugje kaneel zorgt voor een spicy accent.

Kneipp Goede stoelgang thee

Deze thee stimuleert de darmwerking. De ingrediënten venkel en kamille ondersteunen de spijsvertering. Naast het gebruik van deze kruidenmelange is aanpassing van de leefgewoonte belangrijk. Zoveel mogelijk bewegen, vezelrijke voeding eten en voldoende drinken. Het advies is om deze thee als een kuur te gebruiken ( zo’n 2- 4 weken)

 

Kneipp Gewichtsbeheersing thee

Deze thee bevat een combinatie van kruiden die je helpen af te vallen ( my kind of tea) De senna en theïne vrije groene thee bevorderen de spijsvertering en de guldenroede zorgt voor een goede vochthuishouding. Deze thee kan 1-2 weken als kuur gebruikt worden. Drink maximaal 1 kop per avond.

 

Kneipp Detox thee

Deze thee heeft een heerlijke frisse abrikozensmaak. De combinatie met brandnetel, venkel en mate blad helpen bij het verwijderen van gifstoffen via de nieren. Brandnetel en mate dragen bij tot vitaliteit en energie van het lichaam. Drink hem ook eens na een massage.

Kneipp Cranberry thee

Een heerlijke thee met citroengras, appel, rozenbottelschil, zoete braambes en stukjes cranberry. Vooral de cranberry’s bevatten veel vitamine C die de werking van de blaas en urinewegen ondersteunen.

Kneipp Brandnetel thee

Deze thee heeft een heerlijke milde zuiverende en verfrissende smaak door toevoeging van een vleugje citroenschil.

Kortom allemaal heerlijke thee’s.

De Kneipp kruidentheëen zijn te koop bij de drogist. Adviesprijs is €2,99 ( 12 sachets)

Een gedachte over “KNEIPP KRUIDENTHEE

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s