DE ZIJDE TOPJES VAN JIKX

jikx-1

Kennen jullie de 100% zijde tops van het Nederlandse merk JIKX al? Dit zijn hele fijne zachte, lekker zittende topjes die je boven ieder rokje of broek kunt dragen. Of mocht je mooie lange benen hebben, draag ze dan als jurkje. Ik vind de tops vooral zo fijn omdat ze  getailleerd zijn en afgewerkt zijn met heel zacht kant. Ik heb er zelf ook eentje en hij zit prachtig. Op en top vrouwelijk. En op van die warme dagen als deze merk je helemaal  niets van de warmte.

De topjes van Jikx zijn ontworpen door twee mooie ondernemende dames uit het Gooi. Ik sprak met de ontwerpers Clarine Beerkens en Hélène Gorter. Hoe kwamen jullie op het idee om deze tops te ontwerpen? Hélène: “We dragen graag allebei zijde tops, die we eigenlijk best duur vonden, kwalitatief matig en eigenlijk een beetje saai. We bedachten dat dit vast veel beter kon en dat dat niet zo moeilijk moest zijn. We zijn toen een beetje gaan tekenen en kleuren en met ateliers gaan praten, maar daar kwam niet één twee drie een goed product uit. Het werd een spannende zoektocht omdat we allebei niet uit deze wereld komen en graag alle mogelijke fouten zelf wilden maken. Er is veel vakmanschap aan te pas gekomen om uiteindelijk een mooi, kwalitatief hoogwaardig product te krijgen.”

JIkx_lifestyle_lowres-237

Wie is de ideale Jikx vrouw? “De Jikx tops zijn bedoeld voor alle vrouwen, every day, every body. Dus Anna ( 15 jaar),de dochter de van Hélène, loopt ermee over het strand maar ook onze vriendinnen en moeders zijn inmiddels grootafnemers. Voor elk wat wils.”

JIkx_lifestyle_lowres-65

Hélène:” We laten de tops in Bali maken. We ontwerpen de tops zelf ( kleuren, prints en de modellen). Het hele proces van idee tot productie, vervoer, distributie en verkoop dan wij allemaal zelf. Onze beide productie locaties bezoeken we iedere keer als we ter plekke zijn, zodat we precies weten wie ons product maakt en zo bouwen we ook een persoonlijke band op met de mensen uit Bali.T ot nu toe hebben we de reizen samen gedaan. Het is heel goed om samen inspiratie en ervaring op te doen. Tijdens deze reizen ontstaan er veel creatieve ideeën. Bovendien is het heel gezellig. We hebben een taakverdeling op hoofdlijnen. Clarine is iets meer de creatieve en ik ben iets meer van de organisatie, maar we bemoeien ons allebei voorlopig lekker nog met alles.”

De tops zijn er in verschillende maten maar vooral in diverse motieven en kleurtjes. Hieronder de blauwe range Jikx tops.

11102624_1658078577749156_7041205470695850178_n 1530302_1668224826734531_3569342441515522542_n

“Wij willen in Nederland een begrip worden voor alle vrouwen, dus meer winkels, meer traffic naar webshop. Daarnaast geloven we sterk dat we met dit merk ook internationaal voet aan de grond kunnen krijgen. Uitbreiden doen we met modellen, kleuren en prints. Het leuke is dat we de feedback die we op ons product krijgen meteen kunnen vertalen in nieuwe modellen. Dat geeft een hoop voldoening. Zo blijft het in beweging. Onze filosofie is om een ding heel goed te doen, dus alleen 100% zijden tops. Voorlopig dus geen bloesjes, jurkjes of sjaals.”

In Amsterdam zijn de Jikx tops ook bij Buise op Cornelis Schuyt te verkrijgen. Woon je niet in Amsterdam, ga dan naar de site en kijk voor verkoopadressen bij jou in de buurt of bestel ze online op www.jikx.nl ( op dit moment is er een sale online van €99,95 voor €50)

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s