COOKIE HEAVEN

Van-Stapele

Het is natuurlijk niet leuk om je linkerbeen te breken en je rechter enkelbanden te scheuren. Maar look at the bright side, wat ik de afgelopen weken aan liefde en vriendschappen heb gevoeld, het was overweldigend. Zo lief hoe iedereen meteen aan, in, op en rondom mijn bed zat. Afgelopen week kwam vriendin C spontaan even langs, met het koekje dat gaat te boek als the most forbidden guilty pleasure. Een chocolade koekje direct uit Cookie heaven. Mijngod, ik vergat meteen dat ik in t gips zat. Zo on-ge-lo-fe-lijk lekker.

Kennelijk wilde mijn vrienden het me besparen, door me niet te vertellen dat er sinds twee jaar op vijf minuten fietsen, de allerlekkerste koekjes boutique van heel Nederland zit. Van Stapele. Het leuke van dit winkeltje is, is dat ze maar 1 koekje bakken en verkopen. Het gaat om een chocolade koekje met in het hart gesmolten witte chocola. Het is een combinatie van Valrhona chocolade met een knapperige buitenkant en een zachte vulling van gesmolten witte chocolade. De heerlijke chocoladesmaak is onweerstaanbaar, vooral op het moment dat je de witte smeltende inhoud op je tong voelt. Nu ben ik geen zoetekauw maar denkend aan dit koekje, loopt het water me nu weer in de mond. De koekjes worden voor je neus gebakken en met een beetje geluk krijg je een koekje dat net uit de oven komt. Bij binnenkomst mag je meteen proeven, want van achter de toonbank lachen de versgebakken koekjes je toe.

835A9111-99E0-450F-8A469638E9AC87F5

De 29e jarige eigenaresse Vera van Stapele heeft het recept gevonden voor het perfecte chocoladekoekje. Maandenlang testte ze erop los met verschillende soorten chocolade, suiker, melk en natuurlijk de onderlinge verhoudingen. In eerste instantie was ze niet van plan het koekje te verkopen, maar omdat het zo in de smaak viel bij haar vrienden en familie besloot ze het toch aan het grote publiek te presenteren. 

Van-Stapele-Koekmakerij-Koekjes

De koekjes zijn niet goedkoop, €2,20 per stuk, maar dan heb je wel het aller- aller lekkerste chocoladekoekje van Amsterdam en omstreken. Vaak zijn ze zelfs nog warm als je ze koopt want de koekjes worden de hele dag door gebakken. Er schijnen in het weekend ook hele rijen voor de deur te staan. Dus koekiemonsters en chocoholics, op naar de Heisteeg.

DSC_0012__2_

 www.vanstapele.com   Heisteeg 4 in Amsterdam

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s