KNIT DESIGNS VAN NANNA VAN BLADEREN

Unknown-2Nu de winter toch echt begonnen is en het kwik bijna onder nul komt, kan ik alleen maar denken aan heerlijke warme wollen vesten, dekens en shawls. Schreef ik vorige week nog over cashmere, vandaag gaat mijn blog over wol. Merino wol om precies te zijn. We hebben eigenlijk maar één koningin van de Merino wol in Nederland en dat is ontwerpster Nanna van Blaaderen.

foto nanna door Enno Rijpma

De prachtige Nanna groeide op in een artistiek gezin en begon haar studie aan Rietveld Academie en Willem de Kooning in Rotterdam waar ze breien ontdekte. Dit deed ze zowel machinaal als met de hand. Ze leerde er 3D breien, en maakte texturen met bobbels, ribbels en kabels. Later maakte zij breisels die dierenhuiden en vachten verbeelden in driedimensionale structuren. Alles ziet er zo ongelofelijk mooi uit.

De invisible 2014/2015 collectie van Nanna van Blaaderen bestaat uit opvallend zachte 3D merino ontwerpen. Haar liefde voor dier en natuur is terug te zien in de collectie. Als kind had ze al een sterke fascinatie voor de dierenwereld. Ze wilde bij Greenpeace of het Wereld Natuurfonds gaan werken maar de kunstacademie won het uiteindelijk. Thank god, ik zie de serene Nanna niet heel snel voor me op de Rainbow Warrior. Nu ontwerpt ze dierenprints maar dan van biologisch afbreekbare merino wol. Deze verfijnde wol soort voelt zacht op de huid, ademt en kriebelt gelukkig niet dankzij de lange vezels.

Ze werkt veel in opdracht voor particuliere klanten en zo mocht ze ook knitwear voor oa Masion Martin Margiela ontwerpen.  In haar laatste collectie vind je jassen, spreien, kussens die doen denken aan bont, maar dan heel diervriendelijk. Een prima alternatief voor bont dus.

355 637

 

Unknown-1 Unknown-3

In Nanna’s collectie zitten veel kinderdekentjes, in meerdere natuurlijke kleur-samenstellingen, zoals grijs-off white, navy blauw-off white, beige-off white.
Op de foto’s lijken de kleuren van de gekleurde collecties zwart wit, maar er zit geen zwart in de collecties.

1126

Unknown-4 Unknown-5 Unknown-6 Unknown-7

 

Unknown-8

Ben je enthousiast geworden over Nanna’s prachtige producten, klik dan door naar haar site: www.nannavanblaaderen.com

Prijzen zijn vanaf €250 (kinderdekens) kussens € 275, plaids vanaf € 475, Vloerkleden vanaf €4900 etc. De producten zijn te koop via sales@nannavanblaaderen.com en binnenkort in een paar winkels ( info soon)

 

 

 

Een gedachte over “KNIT DESIGNS VAN NANNA VAN BLADEREN

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s