ECHT RADMILO

IMG_4048

Tijdens een gezellig etentje op ons 11-jarige huwelijksdag, schoof mijn man een mooie zilveren envelop mijn kant op. Ik dacht dat hij me ging verrassen met een waardebon voor een mooie ring. Het bleek een waardebon voor Soda Body Fit. Dat viel even vies tegen: geen Pomellato maar een boksring. Op de bon stonden de legendarische woorden: ‘Liefje op nog eens elf hele weerbare jaren’. Hierbij een bon voor een ‘lesje onderhoud’. Lesje onderhoud, hoorde ik het goed? 

De eigenaar van Soda Body Fit heet Radmilo Soda. Een hele sterke sympathieke Kroaat die bekend is als de trainer van de kandidaten van de Nederlandse versie van Obese. Als Radmilo al die Obese kandidaten slank krijgt dan moet het bij mij, ondanks mijn ruggengraat van snot, ook lukken. Toch duurde het nog enkele maanden voordat ik de stap durfde te nemen om Radmilo Soda zijn sportschool binnen te lopen. Ik was bang geworden, want mijn net iets te zware vriendin had kort daarvoor haar intake bij hem gehad. Hij beet haar toe:” Eerst woog je 80, toen woog je 90, en straks weeg je over de honderd. Dan mag Radmilo het weer opknappen. Over een jaar pas jij niet meer in een vliegtuigstoel!” Waarop zij droogjes opmerkte:” Uh, ik vlieg alleen maar businessclass.” Ik was doodsbang voor deze Kroatische afbeuler.

Maar toen ook de allerlaatste Obese kandidate helemaal slank was, had ik geen enkele reden meer om zijn sportschool links te laten liggen. Ik maakte een afspraak voor een intake. Radmilo duwde me op een weegschaal waarbij ik electroden vast moest houden. Terwijl de weegschaal naar mijn idee veel te lang bleef doortellen, sprak Radmilo rustig maar vermanend: “ Waarom heb je zo lang laten komen? Verdorie! Ik voelde me een klein kind. De uitslag was shocking. Ik woog 4 kilo zwaarder dan op mijn eigen weegschaal thuis ( vertrouw nooit een vreemde weegschaal). Er was werk aan de winkel! Mijn vetpercentage was veel te hoog. En ik was zo flexibel als een stormvloedkering.

IMG_4045

Ik weet nog goed hoe de eerste les met Radmilo was. Heel zwaar maar ik was zo blij dat ik het uur volstaan had. Blij ging ik naar huis. Mijn blijdschap was maar van korte duur want de dag erna werd ik wakker met een vreemd gevoel. Ik wilde kwiek uit mijn bed stappen maar het leek net alsof ik volledig in het gips zat. Ik kon geen spier meer bewegen. Ik voelde mij alsof de hele klas van mijn dochter de hele avond “gang nam style” op mij had staan dansen. Ik voelde spieren waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had. Ik had het idee dat ik bij het minste of geringste stootje zou breken.

Nu ben ik 1.5 jaar verder en train wekelijks bij of met Radmilo. Het is een way of life geworden. Er is wat vet af, wat spiermassa bij. Ik kan niet meer zonder dit uurtje. Ik ken alle trainers, en ben groot fan van Radmilo zijn vrouw Luz en heb ik gezien hoe Radmilo het afgelopen jaar hard aan zijn boek heeft gewerkt. Gisteren was dan eindelijk de boeklancering in Studio Pistache van, Echt Radmilo. Zoals Radmilo Soda zo vaak zegt: ‘Je gezond en goed voelen op emotioneel en fysiek niveau is geen rocket science’.  Jij hebt daarvoor zelf alle ingrediënten in handen en hoeft alleen nog maar te begrijpen hoe je ze moet gebruiken om alles uit jezelf te halen. Echt Radmilo legt op een heldere manier uit hoe jij je lifestyle kunt veranderen. Door bewuster te gaan eten en gericht te sporten zul jij je gelukkiger voelen en last but not least: ook de mensen om je heen die om je geven. De boodschap van dit boek is: Geniet van het leven. Hij kan het niet beter verwoorden.

9200000022070854

Lavinia verzorgde de catering gisteravond en de happen waren weer heel erg lekker en vooral gezond. Precies zoals de recepten in Echt Radmilo.

FullSizeRender[5]

Ik vind het een top boek. Het opent met wat privé informatie over hoe Radmilo is opgegroeid en hoe hij in Nederland is terecht gekomen. Daarna vertelt hij heel leuk over voeding, het hele immuunsysteem en spijsvertering. Heel interessant. Vooral het hoofdstuk over hormonen en stress kwam mij heel bekend voor. Een groot deel van zijn boek bestaat uit heerlijke recepten, Jamie Oliver meets Ottolenghi, en natuurlijk worden de onderwerpen als sporten, detoxen niet vergeten. Echt een super leuk boek voor onder de kerstboom voor iemand die 2015 met een gezonde lifestyle wil beginnen.

Bij Bol.com kan je het boek voor €24,95 bestellen.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s