RIJKS, HET NIEUWE RESTAURANT VAN RIJKSMUSEUM

IMG_3430

Vorige week mocht ik maar liefst 2 x (proef ) eten in het nieuwe restaurant Rijks. Het  restaurant is gelegen in de prachtig verbouwde Philips vleugel van het Rijksmuseum. Je fiets vanuit de Stadhouderskade onder de passage door en dan ligt het meteen rechts. Kan je nog herinneren hoe jarenlang  de ingang van het museum was? Op de plek waar nu keuken is, liepen we vroeger langs het prachtige poppenhuis. Het is bijna niet voor te stellen. De ruimte doet heel internationaal aan. Bij de ingang loop je langs een mooie bar. Prachtig strakke muren, moderne inrichting en de keuken ziet er zo uitnodigend uit dat je meteen aan de bar wil plaats nemen, met uitzicht op de vele hardwerkende koks. Ik koos voor het uitzicht op de straat kant waar je vele fietsers uit de passage ziet komen. Een heel leuk gezicht.

Het principe van dit restaurant is share dining. Het is concept is dat de gerechten zijn geïnspireerd op de Hollandse Meesters. Heel gedurfd en vooral erg lekker. Je bestelt allemaal typisch NL gerechtjes die je makkelijk met z’n 2en kunt delen. Aangezien ik er twee keer at, kon ik veel gerechten van de kaart proeven. Allemaal waren ze even lekker.

IMG_3431

Er zijn 2 soorten oesters, yummie. Heerlijk om je avond te starten met een paar oestertjes.

IMG_3474

Eend in flensjes.

 

IMG_3472

Bovenstaand gerechtje was fijn. Dit is zoervleisch, ook zo’n typisch Nederlands gerecht. Die rode kruiden ernaast is verkrummelde kruidkoek. Echt een heerlijke combinatie. Beide avonden heb ik dit besteld, zo ongelofelijk lekker.

 

IMG_3473

Maar het allerlekkerste van de kaart is toch wel de knolselderij, met broodkruim en puree. Ik heb nooit geweten dat knolselderij zo sexy kon zijn haha. Het smelt op je tong. Echt een aanrader.

IMG_3475

Natuurlijk ontbraken de echte Hollandse kaasjes niet als Repenaar etc.

IMG_3478

Zowel de wijn als de likeuren komen van Nederlandse bodem. De wijnkaart bevat alleen maar wijnen die overal ter wereld vandaan komen, maar door NL wijnhuizen zijn gemaakt. Zoals mijn favoriete wijn Chateau Giscours.

IMG_3462

Ik zou zeggen combineer eens het restaurant Rijks als je de Modern Times collectie in het Rijksmuseum gaat bekijken. Deze foto collectie is heel bijzonder en zit direcht achter het restaurant. Wat ben ik toch trots op ons Rijksmuseum. Gaat het zien, gaat het zien..

IMG_3432 IMG_3433

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s