I LOVE YASMINE

 

yas2zz

Ik doe aan Hocus Pocus. Dat doe ik al jaren, maar de laatste tijd is er een beetje klad in onze magie avonden gekomen omdat we het allemaal zo druk hebben. Het groepje bestaat uit 8 vrouwen en we hebben de mooiste avonden beleeft. Dat komt allemaal door het boek Hocus Pocus die ervoor zorgde dat de singles onder ons hun droomprins vonden, de getrouwden dames het vuurtje weer aanwakkerden en hoe je je rivale moest bevriezen, als er een 3e in het spel was. Vriendin D stopte de pasfoto’s van haar kinderen in een pot met lavendel honing. Verzegelde deze met zegelwas, bond er een wit lint omheen en haar lastige kinderen waren 3 maanden lang voorbeeldige engeltjes. Ik zal niet zeggen wat ik allemaal getoverd heb, maar de laatste keer had ik nog een Barbie nodig, met een jurkje aan, gemaakt uit een vuilniszak. Had iets te maken met afvallen. Kortom ik heb een hoop getoverd en dat heeft wel het één en ander opgeleverd. Het is maar hoe serieus je erin gelooft..

Eén van de vrouwen met wie ik toverde is kunstenares Yasmine Enneking. Zolang ik haar ken is zij aan het schilderen, tekenen en sinds kort heeft ze ook een atelier geopend en een boek uitgebracht. Yasmine heeft een enorme passie & drive en ze is zo ongelofelijk creatief. Van ieder blaadje, tekeningetje, schelpje, steentje of kaartje maakt zij al een kunstwerk. Ze werkt met acryl op linnen en vaak ook met gemengde technieken. Alles om haar heen kan haar al inspireren.  En dat leveren mooie schilderijen op. Haar specialiteit is harten, ik heb zelfs nog een geboortekaartje (van onze middelste dochter) met een groot hart door Yasmine gemaakt.

 

vis1-400x3981

30-x-30-x-4-cm-gem.-techn_ARQTG_large

Quote van Yasmine in de Gooische Tam Tam: “Ik geloof in een leven na dit leven. Ik geloof in tekens die je doorkrijgt van de andere kant. Zo is de vlinder ook symbolisch een prachtig wonderlijk beest, bijzonder van vorm met een hoeveelheid aan heldere, felle kleuren wat je bijna niet kunt begrijpen en tegelijkertijd ook zo kwetsbaar. Indianen geloven dat als een dierbaar iemand is gestorven, diegene zich kan laten zien als een vlinder. Ik geloof daar ook in. Zo hou ik van de symboliek en het mysterieuze van dit alles, je ziet het vaak terug in mijn werk. Zoals vissen leven in een wereld onder water die wij niet kennen. Ze zijn bijzonder en staan voor geluk. Hoe dan ook geloof ik in engelen, beschermengelen en ik ben er van overtuigd dat zij om ons heen zijn.”

red[1]

Recent heeft zij een atelier in Bussum (Kerkstraat 30)  geopend. Hier kan je workshops volgen, cadeautjes kopen, kinderpartijtjes geven etc. Hoe leuk is het om met vriendinnen zo’n hartencollage te maken? Niet zo één als hier boven want dan wordt het een jaar lang wekelijks workshoppen volgen. Heb je ideeën bespreek het met Yasmine. Ze staat overal voor open. Ben je in de buurt van Bussum, ga zeker even een kijkje nemen.

Unknown-2

Verder heeft deze arty duizendpoot recent nog een boek-voor jou- uitgebracht waarin je zelf verhaaltjes en gedachten kunt schrijven, maar ook waarin je kunt tekenen en plakken. Zodoende kan je dit boek heel tastbaar en persoonlijk maken. Later geef je het boek cadeau aan je meest dierbare, aan je kinderen of beste vrienden. Helaas heeft Yasmine zelf haar geliefde verloren en zij begrijpt als eerste hoe fijn het is dat je nog een herinnering, een foto of zelfs zijn handschrift nog te zien is. Nee die Yasmine heeft geen Hocus Pocus boek meer nodig…

YASMINE ENNEKING-COVER-4

www.yasmine-enneking.nl  of via facebook: Yasmine Enneking Art and Design

Een gedachte over “I LOVE YASMINE

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s