WHEN LIFE HANDS YOU LEMONS, MAKE A GIN & TONIC

 

IMG_2555

Eén van mijn vele tics is het fotograferen ( en drinken) van Gin and Tonics. Ik ben ooit met het fotograferen begonnen omdat ik de herinnering aan dat specifieke borrel momentje vast wilde houden. Een G&T drink ik namelijk niet iedere dag en als ik dit sprankelende drankje drink is het vaak op een mooie locatie met vrolijke mensen om mij heen. Ik kan me inmiddels een G&T kenner bij uitstek noemen, hoewel mijn man er net nog even wat meer verstand van heeft. Een gemeenschappelijke passie moet je dus maar vaak samen beleven.

_MG_1512

Toen overal in de media opdook dat er recent een mossel en gin foodbar Mossel en Gin, was opgericht, moest ik daar een kijkje nemen en nam manlief met me mee. Want net als ik, is hij naast een straffe G&T ook fan van mosselen. Volgens ons is het dé ideale combinatie. Op het terras horende bij een klein pand op het Westergasterrein in Amsterdam aten wij mosselen die op verschillende manieren bereid waren. Er verschenen geen suffe zwarte pannetjes zoals we met mosselen gewend zijn maar hippe schaaltjes in combinatie met een bakje sla en heerlijke crunchy frites.

cms-uploads-thumbs-hendricks

Wij gingen allebei voor de Thaise mosselen, met kokosmelk, citroengras, rode peper, limoenblad, gember, taugé, koriander en bosuitjes. Deze waren echt geweldig. Je kunt kiezen uit de klassieke mosselen of mosselen met chili, roquefort of Antiboise ( cherry tomaatjes, ui, citroen en peterselie).

Mossel-Gin-mussels

Je krijgt er heerlijke verse sla bij en knapperige home made frietjes.

2014-05-22-19.29.01

De keuze uit verschillende G&T’s is groot. Ik ging voor de Gin tonic met Gin Mare, verse mango, Henry Thomas tonic. Maar ze hebben ook tonics mt V2C gin, Royal Tonic, citroen en juniper berries. Of de G&T bestaande uit Monkey 47 met Fentimans tonic en nectarine, of Ish gin, Fevertree tonic, geserveerd met grapefruit. Allemaal even lekker.

 

foto 2[5] foto 3[5]

 

foto 1[6]

cms-uploads-thumbs-cms-uploads-thumbs-slider_img2

Attachment-1

Ben je geen fan van dit hippe Zeeuwse visje? Dan knabbel je lekker aan een garnalenkroketje, een oester of een halve kreeft met frites. Voor mensen die niet gecharmeerd zijn van gin staan er biertjes koud.

Ga je naar de Unseen expositie dan zou ik zeker daarna bij de buren Mossel en Gin gaan eten. Kunst & G&T’s zijn naar mijn idee de ideale combinatie.

Foodbar Mossel en Gin,  Gosschalklaan 12, Amsterdam Westerpark  www.mosselengin.nl (reserveren is nodig, er is een shift om 18u en om 20.30)

 

ps : Je ziet, ik heb niets gelogen, ik ben dé G&T kenner bij uitstek of ze nu klein of XXXL zijn..

10600423_10153113756389676_2165378783237232271_n

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s