FISH & WOODS

fish-and-woods-bagging-for-worldpeace-2

Vroeger waren canvas tassen in mijn ogen heel nerdy maar tegenwoordig zijn ze in de modewereld helemaal hot. En niet alleen in de fashion wereld, ze zijn ook very grachtengordel, glamorous & student-like. Fish & Woods creëerde deze tassen met humoristische statements als: Don’t go all Deepak on me en Bagging for world Peace. De shopper is praktisch, sterk, goedkoop en het mooie is aan dit Amsterdamse tassenmerk, dat de modellen niemand minder dan zwervers zijn.

fish-and-woods-canvas-tas-really1

Het idee achter de canvas tassen van Fish& Woods is dat de creators nogal geïrriteerd waren over de opstelling van Abercrombie & Fitch. Dit Amerikaanse concern vond dat hun al dan niet afgedankte kleren niet bij zwervers of oversized mensen pasten. Daarom kocht A&F al hun kleren weer op uit second hand stores, om te voorkomen dat de ‘verkeerde’ mensen hiermee zouden rondlopen. Zelfs mijn kinderen die enorme Abercrombie fans zijn, vonden dit niet kunnen.

Met deze nieuwe ‘campagne’ wil Fish & Woods eigenlijk laten weten dat dit idee van Abercrombie belachelijk is. Om iets terug te doen voor mensen die in de situatie zitten van deze modellen, geven ze per verkochte tas €1 aan de opvang van de daklozen. Hiervan worden vruchten gekocht, voor de vitamientjes. Daar schijnt het bij een leven op straat nogal aan te schorten en na overleg met een daklozen opvang bleek dat hier het meeste behoefte aan is.

20140114113453_1383296_553694174702136_208096324_n

Verder geven ze een vette knipoog aan alle hipsters van deze wereld. Het verschil tussen zwervers en hipsters is eigenlijk nauwelijks zichtbaar en aangezien zij als hipster merkje worden gezien, leek het hun geinig om daarmee te spelen.

fish-and-woods-bagging-for-worldpeace-3

Hipster Matthijs van Nieuwkerk is blijkbaar ook al fan, dus zal het niet lang meer duren of manlief gaat binnenkort ook op pad met de off hunting bag…

Voor € 19,95 zijn te koop bij Fish & Woods 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s