24 hrs in Antwerpen

8T5ZA4GN

Een dagje Antwerpen is altijd een goed idee. Je bent er zo vanuit Amsterdam. Eenmaal aangekomen in hartje Antwerpen parkeer ik altijd mijn auto in parkeergarage op Meir. (€18 voor 24 uur) Vanaf daar is nog geen 100 meter lopen tot het shop whahalla van Antwerpen. Let the fun begin. Vorig jaar was ik er zakelijk met mijn beauty collegaatjes Anneloes en Jessica. Ik had zulke goede herinneringen aan dat korte bezoekje dat ik precies hetzelfde programma vorige week met mijn dochters heb gedaan.

Na heel wat winkeltjes op Meir, Schutterhofstraat, Hopland te hebben gezien kom je langs de Graanmarkt. Daar zit naast wat authentieke Belgische mossel restaurants het trendy Sofie’s Place. Hier zit je heel beschut onder enkele olijfbomen heerlijk in de schaduw. Je kunt hier fantastisch lunchen. Vorig jaar at ik er deze heerlijke verse Salade Nicoise en dit jaar de healthy zalm. Je begrijpt daar kom je voor terug.

IMG_8078

IMG_1966

foto 1[2] foto 2[2]

Na de heerlijke lunch bij Sofie’s loop je door richting het MoMu, het Modemuseum van Antwerpen ( Nationale straat 28) Onderweg loop je langs fantastische winkels, oa Marlene Birger en DvF. Dit jaar was er een prachtige expositie, Birds of Paradise. Een expositie van veren en pluimen in de Haute Couture. Je ziet een mix van prachtige couture jurken, en accessoires. Wil je deze expositie nog zien dan moet je opschieten want de 24e aug stopt het.

momu-antwerp-by-tanguy-ottomer1

foto 1[1]

Na het Mode museum winkel je nog lekker door en liepen terug naar ons hotel voor die avond, de Koning van Spanje, om in te checken. Koffer uit te pakken, opfrissen om het nachtleven van Antwerpen in te duiken. Dit hotelletje ( meer B&B)  zit achter de grote kathadraal op de Korte Nieuwstraat. Echt midden in het centrum. Een paar huizen verder zit het prachtige Hotel Julien. Toch logeer ik liever bij Georgette Timmermans die daar in haar eentje dit gastenverblijf runt. Het hotel bestaat uit 4 kamers en alle kamers zien er even smaakvol uit. Ik voel me altijd meteen thuis daar. Ook kan Georgette heerlijk koken. Ze maakt het meest heerlijke ontbijt of high tea voor je. Je kunt dat of binnen eten in haar gezellige eetkamer of zoals wij deden buiten in de zon in de tuin. Georgette kookt met alleen maar verse producten.

S’avonds aten we wat in een local restaurantje bij de Kathedraal en doken mijn dochters en ik na afloop een heel klein bioscoopje in voor de prachtige film Boyhood. Na de film dronken we een drankje op een van de vele gezellige terrasjes van Antwerpen. Heerlijk dat alles op loopafstand zit.

Koning_van_Spanje_20100815_002 De_Koning_van_Spanje_Antwerpen_Ontbijtkamer

042901h

foto 3[1]

Niet is leuker dan je dag met een heerlijk ontbijtje in de zon te starten. Na de vruchtjes volgden er nog eitjes, broodjes en verse croissants met heel veel lekkere soorten ham, kaasjes en marmelades. Kamers gaan voor €155 per nacht. Of ik er nu in mijn eentje zat of met 2 kids.

De volgende ochtend na het ontbijt reden we terug naar Amsterdam waar ik nog even een tussenstop in de grote shoppingmall in Wijnegem moest maken omdat daar een Hollister winkel zat. Zelden heb ik zo’n lege mall gezien. Met prachtige winkels en bij de uitgang nog een heerlijke Carrefour waar we nog wat Belgische Franse producten gescoord hebben. Kortom deze 24 uur Antwerpen voelde als een hele fijne mini vakantie.

www.dekoningvanspanje.be

www.sofiesplace.be

 

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s